perjantaina, syyskuuta 24, 2004

Espanjan kielikurssilla ja uusi asunto

Muutan pois Kalliosta, jossa olen hyvin viihtynyt. Vuokrasin asunnon Kruunuhaasta, Mariankadulta. Tykkäsin kämpästä, koska se on vanha tunnelmallinen kivitalo upeine porraskäytävineen. Ja pikkuyksiö on hyvässä kunnossa. Sijaintihan on hyvin mielenkiintoinen; en vaan vielä tiedä osoittautuuko se niin hyväksi kuin nyt tuntuu. Tämä Kallion osa, Harju, on ollut monessa mielessä ihana alue. Raitiovaunulinjat kulkevat vierestä ja Sörnäisten metrolla pääsee. Metro on mainio kulkupeli. Sellainen pitää olla kaikissa suurissa kaupungeissa.

Kävin espanjan kielikurssilla Malmilla Malmitalossa. Talo on kaupungin kulttuurikeskus ja todella kiinnostava! Lainasin kirjoja kirjastosta ja ihastelin talon tulevaa tarjontaa. Tiedostusta oli myös muista Helsingin kulttuuritapahtumista. Tein peräti muistiinpanoja kalenteriini. Ajattelin mennä kuuntelemaan Heinäsirkan konsertin lokakuun alkupuolella, oliks se nyt seitsemäs päivä. Hän esiintyy Stadin orkesterin kanssa.

Malmilla oli mielenkiintoista käydä. Sinne joudun kielikurssin takia palaamaankin. Kivilähiö, jossa on neliskanttisia uusia tiilitaloja. Mutta ihmiset ovat värikkäitä, paljon eri kansallisuuksia. Heitä oli kiva katsella. Ostin vihanneksia Ala-Malmin ja Ylä-Malmin yhdistävästä putkesta, ylikulkutunnelista. Kauppias oli jostain eksoottisesta maasta, hän antoi minulle hymyillen kaksi luumua kaupantekijäisiksi.

2 kommenttia:

Kookos kirjoitti...

Tässä käytät kirjoitat itsekin Kruunuhaka eikä Kruununhaka. Senkin kielipuristi ;-)

Terveisin Kookos

Feministi kirjoitti...

Totta, kylläpä olet tarkka, Kookos.
Tuoreemmassa viestissäni puhun muistaakseni myös Marko Bjurströmistä, vaikka kyse on Björsistä. Mutta niitä on vaikea erottaa toisistaan.