lauantaina, marraskuuta 13, 2004

Kosmos ei täytä ravintola-avaruutta

Ravintola Kosmos eikun Kosmos Helsingin keskustassa Kalevankadulla on kyllä maineikas paikka tärkeiden ja kuuluisien ihmisten kohtaamis- ja juopotteluareenana, mutta ruoka oli kehnoa ja kallista. Tänään tarjolla oli lounashintaan, joka Kosmoksessa on peräti 16 euroa, riisiruukku, jossa oli savulohta ja katkarapuja. Ruukku oli surkean pieni, kuin kitukasvuisen huonekasvini kukkapurkki. Liian pehmeän ja möhmääntyneen riisin seassa oli joitan lohen ja katkaravun jäännöksiä.

Hannu kehui paikan silakoita, mutta söi itse munuaisia. Hänen valintansa oli varmasti onnistuneempi.

Myöhemmin tänään aterioin ravintola Omenapuussa, rautatieasemaa vastapäätä. Söin meikäläisittäin kevyesti siitake-katkarapupastaa, jota siis sitäkin oli pettymyksekseni VÄHÄN!!! Apua, kuihdun nälkään!!! Nokkapokkakaverini vastapäätä söi lampaanpaistia, ja näyttipä se hyvältä! Lammas on suosikkilihaani. Lammaspaistiannos maksoi 16 euroa, minun surkea ja säälittävä siitakepasta teetti 10 euroa. Ihan liikaa. Annoksessa kyllä kieltämättä maistui siitake, eikä se huono maku olekaan.

Jotta Stockan Herkun kautta kotiin - ja syömään!

Äitini soitti tänään Suonenjoelta. Poikani Tuukka on tehnyt yksivuotiaan tarmolla kämpässä perjantaisiivouksen; poika oli imuroinut eteisen tai jotain sinne päin. Tuukka on aina rakastanut suuria siivousvälineitä. Kai jokin käytännöllisyys niissä kiehtoo.

Ei kommentteja: