keskiviikkona, joulukuuta 08, 2004

Monta tonnia läskiä linnassa

Nyt olen ilkeä. Ei voi mitään; olen huolestunut Suomen eliitin läskeistä.

Itsenäisyyspäivänä presidentinlinnassa oli monta tonnia lihaa, josta valitettavan iso osuus oli läskiä ja laardia. Moni kaivoi kotoaan mukaansa kaikki mahdolliset ylikilonsa, eikä raskinut jättää yhtäkään pois. He tahtoivat elää linnan juhlan joka solullaan.

Silmiäni särki, kun katsoin presidentin itsenäisyyspäivän vastaanottoa televisiosta. Sisään linnaan virtasi niin raihnaisen ja huonokuntoisen näköistä väkeä, joista monella oli edessän tuskainen ja hikoiluttava ilta. He osasivat varmasti jo etukäteen pelätä linnan tungosta ja kuumuutta, kun he survovat valtavia kehojaan toistensa lomitse.

Kyllä eliitti on lihavaa. Jokin on mennyt vikaan, kun ravintovalistus ei tuota tulosta, vaan eliitti näköjään aikoo sinnikkäästi raahata läskinsä ja lihansa lopulta yleiseen terveydenhuoltojärjestelmään hoidettavaksi. Eliitti osaa tutkimusten mukaan taitavasti hyödyntää verovaroin rahoitettuja julkisia palveluita, joten hekin ovat siellä köyhien joukossa lisäämässä jonoja. Ylipaino aiheuttaa sairauksia ja työkyvyttömyyttä.

Eliitillä on rahaa. Rahaa oli tänäkin itsenäisyyspäivänä liikkeellä Pohjoisesplanadin ja Mariankadun kulmauksessa niin, että paksusuolentulehduksesta kärsivät voisivat syödä seteleitään kuitupulaansa. Vauraudesta huolimatta eliitillä ei näytä olevan varaa syödä terveellisesti.

Ikävä totuus on, että linnan ylipainoiset juhlavieraat olivat kamalaa katseltavaa. Heitä ei voi pukea mitenkään järkevästi; moni olikin päättänyt vetää ylleen Finlaysonin kotimaisia ja laadukkaita vuodevaatteita.

Ylipainon lisäksi pukeutumisongelmia aiheuttaa tyylitajuttomuus. Kansanedustajilla on aikaa valmistautua juhlaan, koska kutsu on varma. Heiltä voi siksi odottaa edes tyylikkyyttä; kaikki muu kuten näyttävyys, kekseliäisyys, persoonallisuus, värikkyys, luovuus ja hauskuus olisi extraa ja lisäilo, kun edes minimityylikkyys olisi hallinnassa. Kansanedustajista jatkuvasti vuodesta toiseen tyylitajuttomuudellaan kauhistuttaa esimerkiksi Sinikka Hurskainen. Sikalan emäntä Sirkka-Liisa Anttila oli tempaissut kaulaansa sermin, jota varmaankin pidetään porsaiden ja emakon välissä, emakon suojana.

Yksinhuoltajien ja yhteishuoltajien liittoa edustanut puheenjohtaja Maria Guzenina oli kaatanut päälleen eilisen marjapuuron, joka ei ollut ilmeisesti pojalle maistunut.

Todella pahasti tyylitajuttomuutta sairastavat, siis sellaiset jotka eivät itse tajua tautinsa tilaa ja vakavuutta, pukeutuvat kansallispukuun. Valitettavasti kansallispuku näyttää siltä, kuin emäntä olisi raapaissut ylleen essun keittiön komerosta. "Kyl tuli kiirus tänne juhlaan, en mie juur ehtinyt katella mitä päälleni vetäisisin."


Ei kommentteja: