keskiviikkona, joulukuuta 08, 2004

Tukkajumalalle valtaistuin Stockmannilta

Tukkajumalan kruunua kantava Jone Nikula harppoi tänään ulos Stockmannin tavaratalosta. Hänellä oli kädessään tuoli. Minusta se näytti jo vanhalta ja parhaat päivänsä nähneeltä. Nikula paineli Mannerheimintien yli kohti Kalevankatua, jonka ylämäkikään ei hillinnyt hänen reipasta askellustaan.
Tukkajumala Nikula oli varmasti menossa jonnekin istumaan. Hän oli ottanut mukaan valtaistuimensa.

Äiti ja iskä kävelivät vastaani toissapäivänä itsenäisyyspäivänä Senaatintorin kulmalla. Isä, oikeuskansleri Paavo Nikula ja hänen vaimonsa olivat selvästi päiväkävelyllä, isällä oli musta takki ja valkoinen kaulaliina. Sellainen hautajaisvarustus siis. Itsenäisyyspäivä on valtion virkamiesten mielestä hieno asia.
Vaimo katsoi kiinnostuneena mustaa pitkää nahtatakkiani. Näytän hyvästä nahasta valmistetussa takissani arvokkaalta. Se näyttää hyvin porvarilliselta.1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Satun-naiset lukijattaret tahtoo tietää sun ja tuukan arjesta. Meilläkin on lapsia ja osataan ajatella, mut edes yhteisblondatut päät ei keksi miks sä et kerro mitään pojasta. Eiks se asu sun kaa?

Ja sitten me tahdotaan tietää millä te elätte? Me eletään toooosi ekosti. Ja maalla.

Kiva kuiteski seurata kaupungin vilskettä tälleen. Stockmanille ei tän näkösenä oo asiaa, mutta ei noi lampaat siitä nii välitä.

Terkut landelta.Tääl maito on aito asia.