keskiviikkona, huhtikuuta 20, 2005

Miehet itkevät olkapäätä vasten

Miessakit ry on mielenkiintoinen kansalaisjärjestö. On ällistyttävää, että Suomesta löytyy miesyhdistys, jolla on tällaista sosiaalista toimintaa. Eihän miesten ole tarvinnut parannella sosiaalisia olojaan.

Etusivulla todetaan näin:
"Miessakit ry on kansalais- ja asiantuntijajärjestö, joka tukee miesten henkistä, psyykkistä ja sosiaalista kasvua. Järjestö täydentää miehille tarjolla olevia kriisipalveluja ja edistää väkivallatonta perhe-elämää."

Kuinka ihmeessä miehet, hallitseva sukupuoli, tarvitsee olkapäätä ja tukea toisistaan? – Ei sellaista ole ennen nähty. Miehet ovat hoidelleet sosiaalisia ongelmiaan tähän saakka korkealla profiililla ammattiliitoissa, jossa parempi palkka ja paremmat työolot ovat motivoineet moiseen toimintaan. Miesten sosiaalinen työ on liittynyt vahvasti taloudellisiin kysymyksiin.

Miessakit –yhdistyksen nettisivuilta löytyy todella mielenkiintoisia kirjoituksia. Miehet purkavat siellä tuntojaan. Ja syy heidän kärsimyksiinsä löytyy naisista. Harvoin muuten missään näkee tuollaista kiihotusta yhtä kansanryhmää vastaan. Sivustoa tukee Suomen Kulttuurirahasto. Moni Raha-automaattiyhdistyksen tukema järjestö ja etenkin sen jäsenet tuntevat huonoa omaatuntoa siitä, että yhdistyksen toiminta ei täysin kestä päivänvaloa ja yksityiskohtaisessa tarkastelussa voisi paljastua kaikenlaista. Miessakit ry:n sivuilla moni tällainen järjestö voi kokea saavansa synninpäästön: että tuollaistakin toista sukupuolta diskriminoivaa louksutusta tuetaan julkisin varoin.

Keskustelufoorumille on kirjoittanut äskettäin myös eräs nainen, joka hämmästelee kirjoitusten naisvihaa.

Ehkä huolestuttavinta on miesten sokeus perheväkivallan (lue: naisten hakkaamisen) edessä. On aina yhtä ällistyttävää, kuinka miehet antavat ymmärtää että naiset olisivat saaneet jonkin merkittävän roolin perheväkivaltaan syyllistyvinä. – Tähän saakkahan naiset vain itse syyllistäneet itseään, kun ovat joutuneet hakatuksi, mutta nyt he ovat ihan oikeasti syyllisiä, väkivaltaisia hakkaajia. En ymmärrä. Jos mies ja nainen ovat noin paljon fyysisesti tasoissa, niin miksi kilpailla enää tulevana kesänä yleisurheilun maailman mestaruuskisoissa Helsingissä erikseen miesten ja naisten sarjoissa?

Myös yhdistyksen jäsenlehti Urho on esittänyt hämmästyttäviä väitteitä naisista. Oudolla tavalla miesten kirjoitukset ovat hyvin naiskeskeisiä.

Feminismi saa sivustolla hyvin latautuneen merkityksen. Monenlaiset miesten kärsimykset asetetaan vastakkain nimenomaan feminismin kanssa. Feminismi on pahin ideologia, joka Suomesta löytyy. Sivuilta löysin muun muassa ilmaisun RAPPIOFEMINISMI, josta pidän paljon!

Niin, ja lue feminismin haitoista yhteiskunnalle.

Miessakkien sivut ovat kuin profiilin kohotus feminismille; tuskin mikään pr-kampanja pystyisi samalla lailla terävöittämään feminismin imagoa kuin Miessakit ry:n nettisivut. - Feminismihän vaikuttaa ihan oikeasti vaikutusvaltaiselta!

Vaikka minä ihmettelen miesten kirjoitusten ahdistuneisuutta ja aggressiivisuutta, silti omituisella tavalla pidän teksteistä. Olen sitä mieltä, että myös nämä miehet ovat ympäristönsä uhreja, vaikka mies on hallitsevana sukupuolena itse ympäristönsä luonut.

Tärkeintä kuitenkin on, että asiat sanotaan ääneen. Vain se voi viedä kehitystä eteenpäin.

5 kommenttia:

Kookos kirjoitti...

Kirjoitapa Kaisa jotain kommentintynkää tuonne Ihmissuhteet-blogiin, niin Henry hoksaa sun blogin ja pääsee kommentoimaan. Henry oli kovin innostunut blogistasi viime joulukuussa, mutta epäonneksemme pitkähkö taukosi alkoi juuri silloin ja nyt Henry ei ehkä huomaa seurata eksponentiaalisesti lisääntynyttä tekstivirtaasi.

Niin Ihmissuhteiden osoite on siis:

http://ihmissuhteet.blogspot.com/

Jään odottelemaan hengsätyttävän mielenkiintoista vuoropuhelua,

Kookos

Feministi kirjoitti...

Joo, kiitti neuvosta! Pitääpä ottaa tuo blogi ohjelmaani.

Anonyymi kirjoitti...

Olisin Kaisa kovasti toivonut, että olisit edes hiukan yksilöinyt Miessakit ry:n kohdistamaasi kritiikkiä. Tuolla tavalla kovin yleisellä tasolla maalaten saa tietysti melkein minkä tahansa näyttämään haluamaltaan.

Erityisesti Miessakit ry:n keskustelufoorumi, jonka keskusteluihin tunnut paljolti krittiikkisi perustavan, ei millään tavalla edusta järjestön linjaa. Foorumi on kaikille halukkaille avoin mielipiteiden ilmaisua varten.

Turo

Anonyymi kirjoitti...

Sanoit näin Kaisa:
"Ehkä huolestuttavinta on miesten sokeus perheväkivallan (lue: naisten hakkaamisen) edessä. On aina yhtä ällistyttävää, kuinka miehet antavat ymmärtää että naiset olisivat saaneet jonkin merkittävän roolin perheväkivaltaan syyllistyvinä. – Tähän saakkahan naiset vain itse syyllistäneet itseään, kun ovat joutuneet hakatuksi, mutta nyt he ovat ihan oikeasti syyllisiä, väkivaltaisia hakkaajia."

Asia suhteen on toivottavasti sinunkin tietoisuutesi laajentunut tämän kolmen vuoden aikana, mitä tuosta alkuperäisestä kirjoituksestasi on aikaa, että tiedät tuolloin aiemmin olleesi väkivaltateemassa ihan pihalla.

Turo

Anonyymi kirjoitti...

Sori mun fiba. Eihän tuosta väkivaltakirjoituksestasi ollutkaan aikaa kuin puolitoista vuotta.

Pahempi juttu siis Kaisa. Kyllä jo tuolloin oli niin paljon kirjoittelua naistenkin väkivallasta, että olisihan sinun aikaasi seuraavana ihmisenä pitänyt olla asioista vähän enemmän perillä. Tsot tsot

Turo