maanantaina, kesäkuuta 27, 2005

Salarakas (taas) julkisuuteen


Salarakkaat vaanivat meitä viattomia jälleen julkisilla hyökkäyksillään. He saattavat törmäillä häpeämättä kadulla ihmisvilinässä, yrittämättäkään piiloutua. Päinvastoin. Nimenomaan salarakas on se, joka liimautuu kamerasi linssiin eikä päästä sinua vapaaksi ennen kuin olet lakaissut kamerasi noin kymmenen kertaa. Salarakkaat ovat ihan oma villi eläinlajinsa.

Suonenjokelainen Puupää-palkittu sarjakuvapiirtäjä Jope Pitkänen on loihtinut tällaisen ajankohtaisen t-paidan. Jopella leikkaa. Hän on niitä harvoja sarjakuvapiirtäjiä Suomessa, jotka elättävät itsensä pelkällä piirtämisellä. Hän on luonut paljon erilaisia tunnetuiksi nousseita sarjakuvahahmoja. En itse ole mikään sarjis-fani, joten mieleeni tulee vain Mauno Mansikka, joka ei liene tunnetuin.
Jope kuvitti piirroksillaan vuonna 1998 (?) julkaistun savonmurteelle käännetyn Hustler-miesten- eli pornolehden. Lehti oli murreasussaan niin hyvä, että se oli minunkin pakko ostaa. Ja Jopen piirrokset olivat tosi tuhmia.

Kuvassa t-paidan on vetäissyt ylleen Jopen suonenjokelainen anoppi. Piirroksessa esiintyvään koiraan Jopella on läheinen suhde; anoppi taisi kertoa että koira on naapurin lemmikki, jota Jope ja hänen vaimonsa hellästi hoivailevat, kun tämä karvainen naapuri tulee kyläilemään.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

No en noista salarakkaista tiedä, useimmillahan niitä kait joskus on (tai ollut)..whatever. Ajattelin näin yhtäkkiä pari kommenttia noin yleensä... Olen kahden lapsen isä ja mietin, mikä saa sinut laittamaan Tuukkasi kuvia nettiin? Meillä kuvat ovat koneella ja albumeissa, netissä vain jos ne joku jotenkin rosvoaisi ja sinne (nettiin) laittaisi. Olen silmäillyt blogiasi, mut teksti on tuntunut jotenkin raskaalta, ja hei, yhteiskuntakriittisyys ja vallankäyttö...? voisiko muuhunkin aiheeseen tarttua, kuin huoltajien vastakkainasetteluun sukupuolen perusteella?! Pyörävarastojuttu oli hyvä, kyllä meitä kaikenlaisia on, että voi voi ja lämmin leipä. Laitahan vaikka itsestäsi kuvia enemmän juttuihisi ja vähemmän sitä jälkikasvua!?