maanantaina, elokuuta 15, 2005

Isä nälkälakkoileeMielenosoittaja tuomiokirkolla! Sitähän on lähdettävä katsomaan.


Vanhemmuus on niin sukupuolittunutta ja vanhanaikaisten, jostain metsästyskulttuurin ajoilta määräytyvien normien säätelemää, että erolapsen kohtalona on joutua mielivallan myrskynsilmään.

Järjestelmä lainsäädäntöineen ja vallitsevien normeineen tekee lapsistamme puoliorpoja. Järjestelmä ei tue vanhemmuutta eli vanhemman ja lapsen välisen suhteen kehittymistä.

Lainsäädännössämme vanhemmuutta säätelevät niin yleispätevät ja ikiaikaiset normeiksi muodostuneet sukupuoliroolien luutumat, että niiden vaikutuksen oivaltaa vasta, kun joutuu vanhemmuutta koskevaan kriisiin. Juridiikan ideologian perusluutuma on, että lapsi kuuluu naiselle (jopa sosiaalinen "äiti" on parempi kuin biologinen isä) ja mies voi halutessaan osallistua isyyteen, jos tahtoo. Ja vastavetona äiti voi halutessaan estää isän pyrinnöt kantaa vanhemmuuden kuormaa ja elää lapselleen isänä.

Nazmi Kucukköse on perin juurin väsynyt siihen, että äiti estää kaikin mahdollisin keinoin häntä tapaamasta lastaan. Nyt hän on pystyttänyt pysyvän mielenosoituksen Helsingin tuomiokirkon nurkalle, kesäkahvilan viereen. Hän asuu kirkon vieressä sijaitsevassa matkailuvaunussa, jonka kylkiin hän on ripustanut näyttävästi vaatimuksiaan isoihin lakanoihin.

Kucukköse on turkkilainen, joka on asunut Suomessa 15 vuotta. Hänen poikansa Efen on 11-vuotias. Isä on nähnyt lapsensa viimeksi lokakuussa 2004. Pojan äiti on suomalainen. Miehen sukunimen kirjoitusasusta en ole varma, sillä hänen omassa tiedotteessaan nimi on tässä muodossa kuin olen kirjoittanut, mutta Helsingin Sanomien eilisessä uutisessa (HS 14.8.2005) nimi on Kücükköse.

Mies aikoo pian saada Suomen kansalaisuuden. Hän on toiminut täällä vuosien ajan siivousalan yrittäjänä.

Kucukköse moittii suomalaista järjestelmää siitä, että äiti on puhunut viranomaiset puolelleen. Käytännössä äiti onnistuu viranomaisten antaman tuen avulla estämään isän yritykset tavata lastaan. Viranomaiset ja oikeuslaitokset vitkuttelevat. Viranomaiset ilmoittavat lyhyessä kirjeessään, että asian käsittely siirtyy puoli vuotta eteenpäin, oikeuslaitos puolestaan ilmoittaa lykkäävänsä asiaa. Sosiaaliviraston ja oikeuslaitoksen virkamiehet saavat työstään palkkaa ja ovat omien alojensa asiantuntijoita, mutta ammattimaisuus ei riitä lapsen huomioimiseen. Miten käy lapsen ja isän välisen ihmissuhteen? Etävanhemman ja lapsen välisen suhteen rakentuminen on herkkä asia. Normiksi on tullut, että etävanhempi ja lapsi tapaavat kaksi kertaa kuussa joka toinen viikonloppu, mutta tunnetusti sekin malli jättää vanhemman ja lapsen helposti vieraiksi toisilleen.

Kävin tapaamassa Kucukköseä, joka oli paikalla pienessä matkailuvaunussaan. Hän tekee toisinaan pikkuretkiä lähiympäristöön, käy tuulettumassa kirjastossa tai hakee vettä kahvilasta. Hän on nälkälakossa, hän suo itselleen vain vettä. Hänellä on diabetes, jonka vaikutuksia nälkälakkoonsa hän ei osannut arvioida. Hän odottaa kuolevansa melko nopeasti, jos hänen täytyy jatkaa lakkoaan.Nazmi Kucukkösen tapauksessa hämmästyttää se, että jopa viirupäisiltä ja tasapainottomilta tuntuvat lähivanhemmat voivat manipuloida viranomaiset puolelleen. On siis helppo uskoa, että manipuloinnin täytyy olla todella helppoa keskiluokkaisille ja ekonomis-sosiaalisesti hyvässä asemassa oleville ihmisille, joiden teot ja puheet eivät herätä epäilyksiä.

Kucukköse kirjoittaa jakamassaan tiedotteessa siitä, kuinka äiti eristää lapsensa normaalielämästä sulkemalla hänet kotiin tietokonepelien pariin. Hän kyllä koettaa olla moittimatta itse äitiä persoonana; hänenkin mielestään ongelma on pitkälle rakenteellinen. Me ihmisethän olemme heikkoja, meillä kaikilla on vikoja, siksi rakenteiden (esimerkiksi lainsäädäntö) täytyy olla kunnossa.

Kucukkösen mielenosoituksesta on julkaistu lehtijuttu Helsingin Sanomissa sunnuntaina 14.8.2005. Suuri turkkilainen lehti Persembre julkaisi hänen taistelustaan uutisen 11.8.2005. Lehtijutut löytyvät
Kucukkösen nettisivuilta. Myös ristiriitaisia mielipiteitä nostattanut isäaktivisti Ari Savolainen on käynyt häntä tapaamassa ja kirjoittanee Kucukkösestä nettisivuillaan.


Laitan myöhemmin muutaman kuvan Nazmi Kucukkösestä tänne weblogiini.

Lisäyspäivitys 16.8.2005: Jep, it's done. Lisäsin tähän kaksi eilen 15.8.2005 ottamaani kuvaa Nazmista.15 kommenttia:

Panu kirjoitti...

Yksi tärkeimpiä syitä siihen, että teitä feministejä niin paljon vihataan, on se, ettette kykene tunnustamaan omaa vastuutanne siitä, että selvästi mielisairailla naisilla on käytännössä valtaa pompottaa viranomaisia juuri tuolla tavalla. Stilisoitte itsenne mielellänne uhreiksi ja vallankäytön kohteiksi, mutta tosiasia on, että te ja ideologianne olette mitä suurimmassa määrin osa vallankäyttäjäeliittiä ja de facto virallista ideologiaa. Herätkää aikaanne. Vai onko uhrikompleksissa piehtaroiminen liian mukavaa? Ilmeisesti, koska sillä voidaan oikeuttaa hyvinkin totalitaarinen vallankäyttö (meitä on sorrettu vuosituhansien ajan, meillä on oikeus sortaa takaisin).

Junakohtaus kirjoitti...

Mä mietinkin että mitenhän Panu saa tän käännettyä puhujan viaksi, kun feministiksi tunnustautuva nainen puolustaa isän oikeutta isyyteen.

Panu kirjoitti...

Kyllä kaikilla feministeillä sairaan ja tuhoisan, yhteiskunnallisesti katastrofaalisen valheaatteen ylläpitäjinä on osavastuu tästä. Jos Ruokamo olisi vakavissaan Kücükkösen isyysoikeuden puolella, hän vaivautuisi pohtimaan omaa ja aatesiskojensa vastuuta tästä tilanteesta. Mutta feministien yhteiskuntavastuu on täysin nollassa, koska feministit työkseen esittävät itsensä sorrettuina ja kieltäytyvät myöntämästä olevansa de facto vallankäyttäjiä. Kyllä jumankeppastiinakaroliinavonschanz vieköön feministeillä - jotka ovat hyvin organisoitunut ja keskenään solidaarinen kaaderimuotoinen liike - on ihan pakosta enemmän yhteiskunnallista valtaa kuin alempitasoisilla miehillä tai jollain yksinäisellä Kücükkösellä.

Junakohtaus kirjoitti...

Se on kyllä totinen tosi, että vielä on vastaan tulematta mullekin se femmari, joka myöntäisi miten helkkarin suurta valtaa feministinen blokki kokonaisuudessaan tässä maassa käyttää.

Mutta siitä riippumatta jäljelle jää, että tää Ruokamo ottaa erinomaisen tyypillisesti sellaista kantaa, mitä yleensä on nähty miesaktivistien ottavan.

Panu kirjoitti...

Ehkä kannanotto johtuu siitä, että mies on kiihottavan ja seksikkään värinen ulkomaalainen. Tavallisen suomalaisen miehen vastaavanlaiselle protestille ei Ruokamo korvaansa lotkauttaisi.

Junakohtaus kirjoitti...

Mä odotinkin koska sä saat tähän vedettyä tämän etnisen elementin mukaan.

Ei olisi selitykseksi, että se sattuu pitämään nälkälakkoa suurtorilla? Sellainen kun on aika näkyvä tempaus.

Panu kirjoitti...

Minua nyt vain yksinkertaisesti vituttaa, että kaiken sen terrorin ja tuhon jälkeen, jota femakot ovat viimeisten parin vuosikymmenen aikana suomalaisille miehille aiheuttaneet, tällä Ruokamolla on otsaa esiintyä muka solidaarisena luonnevikaisen naisen uhriksi joutunutta miestä kohtaan. Kun itse on osallistunut sellaisten miesten (ja siinä sivussa heidän lastensa) elämän tuhoamiseen järjettömän profeminististä mielipideilmastoa luomalla ja feminististä valtablokkia rakentamalla, solidaarisuuden osoittaminen yhdelle miehelle on söpö ele, joka ei maksa mitään.

Ja mitä sitten tulee siihen etniseen elementtiin, kyllähän itse ylifeministi Sari Näre on jossain yhteydessä tainnut ymmärtää muslimipoikien tekemiä raiskauksiakin. (Niin ymmärrän minäkin, ja pitkälti samoista syistä; mutta tarkalleen samoista syistä ymmärrän suomalaisten miesten tekemiä raiskauksia.)

Junakohtaus kirjoitti...

Mitäs,

emme me siitä ole eri mieltä, että feministit en masse (johon saattaa tulla aksentti, mutta en mä osaa ranskaa) ovat tekopyhää sakkia.

Omasta puolestani tervehdin sentään ilolla, että Ruokamo ottaa tosissaan oman dogmansa sen pykälän, että aikansa elänyt sukupuolijärjestelmä on riesa tasapuolisesti kaikille. Riippumatta siitä, että se ei ole koko totuus.

Vaan Kaisa: et tahtoisi itse kommentoida jotain?

Panu kirjoitti...

Ruokamon puuhastelu yksittäisen Kücükkösen puolella merkitsee kärpäsen kakan verran verrattuna siihen, että suurin osa hänen julkisesta toiminnastaan on sen tekopyhän sortokoneen ylläpitämistä. Natsi voi hyvin armahtaa yhden juutalaisen, mutta samalla kääntää työkseen kaasukammion hanaa ilman sanottavia omantunnontuskia.

Anonyymi kirjoitti...

Asiasta toiseen; Oletko, Panu, koskaan huomannut Kaisan estävän isän ja lapsen yhteydenpitoa. Päin vastoin - kuten tässäkin kirjoituksessa - hän puhuu sen puolesta. Nyt vaikuttaa siltä, että sokeassa feministivihassasi haukut väärää kohdetta. Mutta ei sitä voi estää - anna mennä vaan!

Anonyymi kirjoitti...

Panu,
miehenä, jonka isä ja käytännössä äitikin ovat hylänneet; isovanhemmat kasvattaneet kyseenalaisin menetelmin, voisit hieman miettiä tuota tolkutonta naisvihaasi - olisiko nyt aika jo käsitellä se äiti-asia ja jättää feministit rauhaan?

Kaisalle:
oletko aivan varma, että se, jolla viiraa on nimenomaan lapsen äiti? Ja että manipuloija on hän, etkä esimerkiksi sinä. Näissä huoltajuuskiistoissa on useimmiten kyse väkivallan jatkamisesta eron jälkeen - lapsi on siin pelkkä välinen vallankäytössä.

Tästä tapauksesta en ole kuullut, mutta minä en ainakaan (monivuotisen kokemuksen viisastamana) menisi ottamaan kantaa näihin keisseihin. On tietenkin totta, että sossun palvelut eronneille ovat olemattomia, mutta vanhemmuus on vaativa laji - erotessa varsinkin.

Anonyymi kirjoitti...

Sorry Kaisa,

piti kirjoittaa tossa manipulointikohdassa, että oletko aivan varma että äiti on manipuloija etkä sinä isän manipuloinnin kohde.

Muuten olen siis jokseenkin samaa mieltä esiin ottamistasi asioista. En vain haluaisi tarttua yksittäisiin tapauksiin, koska niissä ei koskaan voi tietää OIKEASTI mitä taustalla on.

Panu kirjoitti...

"Panu, miehenä, jonka isä ja käytännössä äitikin ovat hylänneet; isovanhemmat kasvattaneet kyseenalaisin menetelmin, voisit hieman miettiä tuota tolkutonta naisvihaasi - olisiko nyt aika jo käsitellä se äiti-asia ja jättää feministit rauhaan?"

Se on jännää miten minua miehenä jatkuvasti vaaditaan samastumaan johonkin pseudopsykologiseen sapluunaan, johon mielestäni en todellakaan mahdu. Sitä vastoin naisten tapa tuulettaa omia henkilökohtaisia ongelmiaan tekemällä niistä poliittista fanatismia on teidän anonyymipellejen mielestä täysin okei.

Voit siis anonyymirunkkari tunkea peruskoulussa oppimasi alkeispsykologian sinne, minne ei aurinko paista eikä kuu kumota. Minulla ei ole mitään velvollisuutta ottaa nimettömien paskanheittäjien ad hominem -jupinoita vakavasti.

Panu kirjoitti...

Ja mitä sitten "isän ja äidin hylkäämään mieheen" tulee, tarkoittanet itseäsi.

Panu kirjoitti...

Anonyymipelle: "...piti kirjoittaa tossa manipulointikohdassa, että oletko aivan varma että äiti on manipuloija etkä sinä isän manipuloinnin kohde."

Kyllä sen taas huomaa miten saatanasti noita femakkoja ja niiden turkissa loisivia "miehiä" pelottaa se että joku kyseenalaistaa heidän "nainen on aina oikeassa aamen ja plottis" -oppinsa.