maanantaina, elokuuta 01, 2005

Maatalousnäyttelyssä Tampereella

Sunnuntaina kävi kutina, että nyt olisi kiva päivä lähteä jonnekin. Päädyin sitten Farmari-maatalousnäyttelyyn Tampereelle.

Oikeastaan kohdeidea syntyi siksi, että saisin katsella poikani Tuukan toilailuja ja sehän antaa aina suurta hupia! (Itse näyttely oli vähemmän kiinnostava, kuin ennakkoon odotin.) Tiesin, että pikkuäijä menisi ihan sekaisin kaikkien ruohonleikkureiden, traktoreiden ja mönkijöiden keskellä. Olin ihan oikeassa. Yllätys minulle sen sijaan oli kuinka älyttömän pitkään ja vimmaisesti Tuukka jaksoi koneita testiajaa. Hän pirrasi ja surisi koneiden äärellä ihan tappiin saakka, näyttelyn sulkemiseen asti. Ja sittenkin juoksi vielä takaisin näyttelypaikalle, kun teimme jo poislähtöä ja olimme vihdoinkin lompsineet portista ulos. Blääh... Näyttelyyn saavuttuni havahduin heti, että onpas kuuluttajalla tutun kuuloinen ääni. Joo, muuramelainen koneagrologi Mennalan Pekkahan se, jälleen. Hän on muistaakseni kuuluttanut ennenkin maatalousnäyttelyitä. Muurameen 1984 muutettuamme ostimme talon Pekka Mennalalta, joka siirtyi etäämmäs taajamasta, marjoja viljelemään.

Näyttelyyn ajaessamme pysähdyimme Toijalan ABC-huoltamolla. Kävin ostamassa hiukan eväitä. Kassalle jonottelin ajatuksissani, kunnes sitten vihdoinkin ostoksia maksaessani nostin katsettani: kassalla istui Johanna Berg Kemijärveltä Soppelasta Pärinkummulta! Hänen kotitalonsa on setäni naapurissa, samalla Kemijärven saarella. Minä katsoin hitaasti ja sanoin sitten, että Johanna! Minä sinä täällä teet? Hän oli keväällä muuttanut Kemijärveltä Toijalaan.

Edellisenä iltana, lauantaina 30.7.2005, ihailimme auringonlaskua Helsingin tuomiokirkon portailta ja eri tasanteilta. Tuomiokirkon portaikko on lempipaikkojani iltahengailuun Helsingissä. Sinne vaan eväitä nauttimana ja ihastelemaan keskikaupunkin rauhaa. Senaatintorilla kun on yleensä iltaisin rauhallista, hiljaista oikeastaan. Ihmiset vain talsivat portaita ylös-alas ja etsivät kivaa istumapaikkaa. Kuvassa poikani Tuukka on jälleen karkaamassa vihreän pikkulapionsa kanssa. Työkalut ovat aina mukana. Tai kuorma-auto tai moottoripyörä.

Ei kommentteja: