torstaina, syyskuuta 29, 2005

Feministit kiittävät Panua

Blogikirjoittaja Panu on parasta, mitä femisteille voi tapahtua. Hänen argumentointinsa selventää hyvin sitä ajatusmaailmaa ja niitä poliittisia tarkoitusperiä, joita feministit ajavat. On hyvä, että joku tekee työn feministien puolesta.

Panu on profeministi, joka rakentaa maailmaa tasa-arvoisemmaksi. Hän paljastaa ajattelullaan piilotetut sortavat ja epäoikeudenmukaiset rakenteet; erityisen hyvä hän on selventämään sitä normatiivista painolastia, joka arkiajatteluamme hallitsee. Juuri tuohon normeja viljelevään arkiajatteluunhan perustuu myös yhteiskunnan rakenne lainsäädännöstä alkaen.


Liitin tämän sivun oikeasta reunasta löytyvälle linkkilistalleni polun Panun blogiin. Sijoitin hänet kategoriaan "ystävieni blogeja".

Keskustelin äskettäin Panun kanssa feminismistä hänen kommenttiosastossaan. Panu kommentoi ahkerasti myös minun blogissani. Panun kanssa on käynyt dialogia myös Analyytikko, mutta vuoropuhelu ei ole vielä oikein lähtenyt kunnolla lentoon.

Panu onnistuu kirjoituksillaan palauttamaan mieliimme myös sen argumentoinnin kannalta tärkeän seikan, että kannattaa pyrkiä objektiivisuuteen. Panu kirkastaa oivallisesti sen kuinka subjektiivisuus ja tunnemyrskyt syövät tekstin voimaa.

Feministit voivat saada pienillä eleillä paljon aikaan. Tiina Kaarelasta kirjoitettiin isäaktivisti Ari Savolaisen nettisivujen keskustelupalstalla, että Kaarela on Kansainvälisen naisten salaliiton tärkeä vaikuttaja! Oi, kuinka hienoa! Kansainvälisen! Sen täytyy olla merkittävä asema. Kirjoituksessa tehdään pitkä ja seikkaperäinen analyysi Kaarelan toiminnasta ja toiminnan vaikuttavuudesta.
Tässä on vielä kerran linkki Tiinan blogistakin löytyvään analyysiin Tiinasta feministisenä vallankäyttäjänä.

Kuvassa luultavasti feministit ovat jälleen grillaamassa jotain sikaparkaa.


Lisäsin linkkilistan "photos"-osastoon reitin poikani Tuukka Latvalan valokuva-albumiin syyskuu 2005.


Katso myös Petteri Harjun Bulgarian kuvat - albumista löytyy myös kaksivuotias siskonpoika Oula.
9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kommentti aiempaan kirjoitukseesi: Miksi naiset valitsevat huonosti palkattuja aloja, ovatko he typeriä? Miksi yhteiskunnan tulisi suojella ihmisiä tässä asiassa heidän vapaiden valintojensa seurauksilta? Ihme narinaa, ei kai Siwan kassojen, hoitsujen, kirjastonhoitajien ja apurahatutkijoiden surkea palkkataso tule kenellekään yllätyksenä. Ehkä ihmisiä tulisi kannustaa ottamaan vastuu elämästään aiemmin eli jo ammattia valittaessa?

Panu kirjoitti...

Kokemus opettaa, että feministien kanssa ei voi neuvotella, koska heidän maailmankuvansa selittää toista mieltä olevien ihmisten mielipiteet aina pahimmin päin, dogmeiksi ja "uskonnoksi", jolloin heidän ei tarvitse edes ottaa näitä mielipiteitä huomioon, saati kyseenalaistaa oman uskontonsa dogmeja. Analogia kiihkomuslimeihin, natseihin ja stalinisteihin on varsin ilmeinen.

Koska feministien uskonto ei salli neuvotteluita eikä kompromisseja, feministeillä ja meillä länsimaisen demokratian kannattajilla ei ole mitään yhteistä arvopohjaa. Koraania siteeratakseni: "en minä palvo sitä mitä te palvotte, ettekä te sitä mitä minä palvon, teillä on uskontonne ja minulla omani."

Ainoa mahdollinen tapa, jolla länsimainen demokraattinen oikeusvaltio voi ajan pitkään suhtautua feminismiin, on väkivaltainen konfrontaatio. Ruotsissa feministit ovat jo myöntäneet sen itse, pisteet heille rehellisyydestä. Tartumme miekkaan hyvällä omallatunnolla ja puhtain käsin, tietäen tekevämme oikein.

MariaKristiina kirjoitti...

Linkittämäsi "analyytikko" näkyy viimeisimmässä kirjoituksessaan leimaavan "sukupuolisotaa" käyvät miehet sairaiksi viitaten ilmeisesti mm. Ihmissuhteiden Henryn kirjoituksessaan tekemään lainaukseen Ruotsin feministien töppäyksiä käsittelevään TV-ohjelmaesittelyyn. Miten on sukupuolisotaa käyvien femistien laita? Johtuuko sekin samalla logiikalla jostakin mystisestä "isäkompleksista"?

Vai voisiko olla niin, että samanaikaisesti 1)molempien sukupuolten asemassa on tiettyjä epäkohtia, joita pyritään tuomaan esille ja joihin halutaan muutosta sekä 2)osa kummankin sukupuolen edustajista syyllistyy ns. edunvalvontapyrkimyksissään ylilyönteihin, joiden kritisointi on paitsi sallittua, myös suotavaa. Ja esimerkiksi sitä feminismin uskottavuutta parantaisi huomattavasti, jos joidenkin feministien ylilyönnit myönnettäisiin sellaisiksi ja niistä sanouduttaisiin irti. Nykykäytöntö taitaa vain olla vähän se, että jollei niitä ylilyöntejä hyväksy, joutuu sanoutumaan irti koko feminismistä eli "en ole feministi, mutta...".

Panu kirjoitti...

Linkittämäsi "analyytikko" näkyy viimeisimmässä kirjoituksessaan leimaavan "sukupuolisotaa" käyvät miehet sairaiksi...

...aivan kuten Neuvostoliitossa leimattiin toisinajattelijat mielisairaiksi. Toista mieltä olevan leimaaminen milloin mielisairaaksi, milloin tunteilijaksi on tehokas poleeminen keino, jolla yritetään kääntää keskustelun suunta pois pääasiasta. Se vain on niin vanha keino, että sen läpi näkee.

Mitä Analyytikkoon tulee, asianomaisen trollin epähumaanit lähtökohdat ilmenevät viimeistään kirjoituksen "ATM on oikeassa, itsestään" otsikosta. Se, että Ruokamo ottaa fasistoidia menestyjämoraalia levittävän provokaattorin vakavasti, kertoo hänestä jo ihan kaiken.

Feministi kirjoitti...

Niin paljon asiaa, että en tiedä mihin tarttuisin ja mistä alkaisin. Kiitos kommenteistanne.

Analyytikko kirjoitti...

Miesvihaajat ovat ihan samojen ongelmien äärellä kuin naisvihaajatkin. Ja luultavasti samoista syistä.

En linkittänyt Henryn esittelyyn em. ohjelmasta, vaan koko blogiin. Ennen tuon esittelyn kirjoittamista.

Panu, uskonnosta tulikin mieleeni, ota se malka silmästäsi.

Panu kirjoitti...

Kuules, Anaali, pilablogisi vielä sietää, mutta jos kuvittelet, että sinulla olisi minuun minkään valtakunnan moraalista auktoriteettia, taidat itse kaivata analyysiä. Suuruuskuvitelmat ovat tietääkseni skitsofrenian oire.

Analyytikko kirjoitti...

Panu, voit tulla levollisin mielin sohvalle, analyytikon koulutukseen sisältyy kaikkialla oman analyysin läpikäyminen.

Erittäin avaava freudian slip tuo sinun Analyytikko - Anaali allegoria. Kertoisitko siitä lisää?

Suuruuskuvitelmat? Hyvä poika, blogissasi niistä on mainioita esimerkkejä; "Järkkymättömät totuudet", "Pyhät kirjoitukset".

Me kumpikin tiedämme, ettei se ole pilaa. Mutta hyväksytkö sinä sen, että muutkin sen tajuavat? Mikä sinua pelottaa? Sekö, että paljastut pikkupojaksi, joka itkee vanhempiaan? Siksikö naisten (=äitien) taholta tulevat arvostelu on sinulle erityisen kipeää?

Anonyymi kirjoitti...

Käykää lukemassa Panun viimeisin kirjoitus. Tiukkaa asiaa alun kaunokirjallista osuutta lukuunottamatta. Siis puhun nyt vain tästä viimeisestä. Harvinaisen kiihkoton ja analyyttinen juttu.
Hesarin mielipidesivulla oli tänään hyvä kirjoitus naisten asemasta yrirysmaailmassa, jossa olisi parantamisen varaa. Feministeiltä tuohon lienee turha toivoa apua. Sen verran vasemmalla tuntuvat olevan.
Itse haluan naisia johtopaikoille,
sillä se on tasa-arvon ja demokratian mukaista. Toisekseen ,näkisimme silloin ,että
naiset vallankäyttäjinä eivät eroa miehistä. Viittaan tässä Panun kantaan vastuunotosta omien tekojen
suhteen. Kaikki naiset eivät ihan oikeasti ole "solidaarisia ja empaattisia" vasemmistolaisia.