torstaina, marraskuuta 03, 2005

Haalea punainen kuihtui heti

Entinen kirjeenvaihtaja Erkki Toivanen kiekaisi eilen illalla A-puhe eli A-talk -televisio-ohjelmassa, että hänen kannattamansa Sauli Niinistö on köyhien presidenttiehdokas. Niinistön ajatuksiksi ollaan nyt työntämässä kaikenlaista sosiaalisesti tiedostavaa, kun mies ilmoittautui työväen presidentiksi. Niinistö kyllä lainasi kansanedustaja Outi Ojalaa (vas.), jonka mukaan vahva valtiontalous on köyhän paras ystävä. Mutta hei, eihän vahvasta valtiontaloudesta voi tehdä vielä perustetta sille, että Niinistö haluaisi sillä hyödyttää köyhää. Hänhän on tehnyt uransa huippuhetket valtiontaloutta vahvistamalla, mutta tuliko hän silloin ja niillä teoillaan köyhien ystäväksi?
Image hosted by Photobucket.com
Nyt pitäisi huomata, että hän ei ole kehunut olevansa työläisten presidentti, vaikka tällainen rinnastus tulee helposti nyt tehtyä. Mielestäni Niinistö ei siis sitoudu työväen presidenttinä mihinkään sellaiseen, mihin hän ei jo olisi ollut sitoutunut. Sivun kokoisesta sanomalehtimainoksesta tuli selväksi, että hän haluaa Suomeen työntekijöiden ja työnantajien yhteistyötä, koska me kaikki olemme samalla puolella, työntekijät ja työnantajat. Niinpä. Tosiasiasiassa Niinistö on tekemässä työväestä vain työnantajien koiria.

Suomessa on työväki on jo tehnyt paljon yhteistyötä työnantajien kanssa ilman Niinistöäkin. Palkat eivät ole nousseet, vaan tuottavuuden ovat imuroineet yksin työnantajat. Miten Niinistö haluaisi tätä yhteistyötä vielä tehostaa? Työehtoja heikentämällä?

Keskustelun vetäjä Susanne Päivärinnan lisäksi studiossa oli eilen neljä väittelijää, joista ainakin kaksi on homoseksuaaleja. Toinen ei ole tullut koskaan kaapista ulos, vaikka tasavallan presidentti Halonenkin on äskettäin siihen kaikkia yleisesti kannustanut. Halosta kannattava Marco Bjurströmkin peitteli asiaa kauan. Hän jopa ilmoitti muutama vuosi sitten aikakauslehdessä, että seksi ei häntä kovin paljon kiinnosta. Se voi olla totta, mutta miksi lähteä selittämään tyttöystävättömyyttä näin?

Eilisessä A-talkissa oli esillä siis kaksi sateenkaaripresidenttiä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toivanen on se toinen. Mitä tuosta. Vai onko se vika ihmisessä?

Panu kirjoitti...

On se varmaan vika silloin kun se ilmenee poliittisessa vastustajassa. Oletan myös että Ruokamo uskoo voivansa vahingoittaa Niinistön asiaa vihjailemalla tämän tukijoukosta kaikenlaista, koska mehän tiedämme, että kaikki kokoomuslaiset ja vastaavat ovat henkisesti kolmikymmenluvulle jääneitä kypäräpappeja, joiden pasmat saa sekaisin vihjailemalla, että heidän presidenttiehdokkaansa tukijoina on, voi hirveää, hinttapoika tai kaksi.

No, politiikka on likaista. Nuorena ja tyhmänä idealistina kuvittelin, että vasemmistolais-vihermielis-feministinen politiikka olisi ihanteellista ja kirkasotsaista. Nykyään tiedän paremmin, kun olen näiden femakoidenkin paskanheittotouhuja aikani seuraillut.