torstaina, maaliskuuta 09, 2006

Myy itsesi!


Päivä alkaa aamulenkillä. Juokseminen pakkasessa tai missä tahansa helteessä herättää kuolleista ja lataa tarmoa koko päivään. Veri kiertää, joten sisätiloissa saa laskea jopa huoneenlämpöä. Se on suoraa polttopuun säästöä! (Taisi muuten viimeksi tilatussa klapikuormassa olla melkoisen märkää koivua, vaikka ne on koneellisesti kuivattukin. Tuttavalta oli kiva ostaa, mutta kylläpä seuraavaksi pihaan tilataan rankakuorma ja sahataan puut itse. Koivu on aivan liian ylimainostettua polttopuuta, etenkin tuollainen puolimärkä joka toimitettiin alkuvuoden pahimpien pakkasten ja siten pahimman sesongin aikaan. Yrittäjä ei ollut ehtinyt kuivaamaan kunnolla, kun menekkiä oli.)

Bat & Ryyd on taas täällä! Lauantaina olisi keikka paikallisessa hotellissa, olen jo vähällä lähteä katsomaan (ja varmaan myös ikävystymään). Juha Soppela (kumpi hän on, Bat vai Ryyd?) on sukulaiseni kahdenkin eri ihmisen kautta, ja olen pariinkin otteeseen asunut hänen kotikylällään Soppelassa Kemijärvellä. Hänen edesmennyt äitinsä on Ylä-Lapista, omaa sukuaan Laiti ja ymmärtääkseni saamelainen.

Julkisuudessa liikkuu kaikenlaista. Luin aamulla sanomalehdestä tv-ohjelmatietoja, joiden mukaan myöhään illalla esiintyy Enbuske & kuka jätkä se olikaan -show'ssa Matti Nykäsen entinen hellu Sirpa Haste. Jaa... Oliko hänellä jotain kytköksiä Kemijärvelle, miten minulla on sellainen mielikuva... Setäni Markku on kertonut juttuja sukulaisestani Vaales Hasteesta, karhunkaatajasta, joka myös asui Soppelassa, kuten siis Bat ja Ryydin Juha Soppelakin alunperin.
Nyt kun googlailin Sirpa Hastetta, huomasin että hänhän on se Neloskanavan Unelmakämpän eräs kilpailija. En tiennytkään.

No kyllä mä ehdin jo miettiäkin, että miksi se vanha hellu on pitänyt Enbusken studioon raahata täksi illaksi. Nyt se selvisi.

Musiikin tähtitaivaalla hehkuu valovoimaisten Batin ja Ryydin lisäksi muitakin staroja, jotka ovat etäisiä sukulaisiani. Hanna Pakarinen kuuluu samaan pieneen Rautalammin Pakaristen sukuun kuin äitini (os Pakarinen). Äiti ja Hanna ovat kyllä melkoisen samannäköisiäkin... ;)

Niin, jos kerran tv-ohjelmista puhutaan, niin on pakko moittia viime perjantain Krisse-show'ta. Ohjelman käsikirjoittajat eivät päästäneet vieraana ollutta Lenita Airistoa lainkaan vauhtiin, mikä oli kyllä korvaamaton vahinko ohjelman kannalta!!!! Lenita kun on paljon flirtimpi ja provosoivampi kuin Krisse on ikinä, joten Lenitan olisi pitänyt antaa laukkoa iloisena, eikä suitsia lyhyisiin toteamuksiin. Lenita osaa ärsyttää just sopivalla tavalla, erilaisia kohderyhmiä.

Haastattelin Lenitaa ehkä vuonna 1993 Tampereen teknillisen korkeakoulun Anturi-lehteä varten. Veljeni Juha oli järjestämässä insinööreille tyylitapahtumaa, jossa tuleville diplomi-insinööreille opetettiin tyylikkyyttä sen eri muodoissaan. Eräs puhuja oli Lenita Airisto. Haastattelua varten Lenita tapasi neljä insinööriopiskelijaa, joiden kanssa hän samalla suunnitteli tapahtumaa. Herran jee, miten flirtti Lenita olikaan!!! Taitava flirttailu on eräs älykkäimpiä provosoinnin muotoja. Se on Lenitan leipälaji.

Minä muuten olin se, joka keksi koko tapahtumalle nimen: "Myy itsesi!" Sille ensin naureskeltiin, mutta nimi osoittautui hyväksi. Lenitakin osaa sen, itsensä kauppaamisen.

Krissen jutut tuntuvat olevan sen verran mielenkiinnottomia, vaikka käsikirjoittajatiimi onkin taustalla, että päästäkää vieraat ääneen!

Ei kommentteja: