maanantaina, joulukuuta 11, 2006

Eduskunta tukee ihmiskauppaa

Luin Viktor Malarekin kirjan Natashat - seksibisneksen uhrit (Otava 2005), jota varten kanadalainen ja ukrainalaistaustainen Malarek on tehnyt ison haastattelu- ja penkomisurakan selvittääkseen Itä-Euroopasta prostituutioon päätyvien naisten kohtaloita. Kirjassa elämästään kertovat naiset, jotka elävät seitsemän päivää viikossa pakkotyössä, parittajiensa seksiorjina. Eri Euroopan maissa työskentelevät naiset on vangittu sellien kaltaisiin loukkoihin ja kellareihin.

Kuulostaa siis oudolta.

Malarek on kirjoittanut kirjan viimeisen luvun Suomen seksibisneksestä. Hänen mukaansa yksikään Virosta, Venältä tai muualta Itä-Euroopasta Suomeen prostituoiduksi päätyvä nainen ei työskentele vapaana ja itsenäisenä yrittäjänä, vaan virolaisten ja venäläisten rikollisliigojen orjana. Malarek muistuttaa, että virolaiset ja venäläiset liigat ovat jakaneet Suomen omiin alueisiinsa, joten niillä harvoilla suomalaisnaisilla, jotka työskentelevät prostituoituina on iso vaara päätyä näiden liigojen kiristämäksi ja uhkailemaksi.

Virolaiset ja venäläiset kun haluavat päästä parittamaan myös suomalaisnaisia.

Malarek kirjoittaa:

"Tallinnassa toimivan tärkeimmän virolaisen rikollissyndikaatin Obtshakin johtajat neuvottelivat pietarilaisten kollegojensa kanssa ja sopivat Suomen jakamisesta eri prostituutiovyöhykkeiksi. Virolaiset gangsterit saivat haltuunsa Helsingin samoin kuin Hämeen, Keski-Suomen, Etelä- ja Pohjois-Savon ja Etelä-, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan. Venäläiset ottivat haltuunsa Turun, Joensuun, Kotkan ja Lappeenrannan. Koplat sopivat myös kaikessa sovussa Lapin jakamisesta. Virolaiset saivat Rovaniemen, Kemin ja Tornion, kun taas läheisessä Murmanskissa toimivat rikollisliigat kuljettivat prostituoituja autoilla Raja-Joosepin aseman yli ja jakoivat heitä Rovaniemen, Simon, Levin, Keminmaan, Tervolan ja Saariselän ympärillä oleviin leiripaikkoihin ja hotelleihin." (278)

Ihmettelen prostituutiota puolustavaa ja sen rikollisia rakenteita vähättelevää keskustelua, johon Suomessa törmää jatkuvasti. Tähän sävyyn puhuttiin asiasta eduskunnassakin, kun kuluvana vuonna säädettiin laki seksinoston kriminalisoinnista.

Meillä Suomessa päädyttiin sellaiseen hurskastelevaan lakiin, että vain ihmiskaupasta kärsineen prostituoidun palvelusten ostaminen on rikollista. Heh, tuollainen laki on aivan mahdoton valvoa. Prostituoiduilla, joita rikollisliigat parittavat, ei ole sananvapautta eikä muitakaan ihmisoikeuksia.

Malarek jatkaa Suomen tilanteesta:

"Nykyisin venäläisen tai virolaisen gangsterin alueella ei sallita minkäänlaista freenlandetoimintaa, ja pienikin yritys siihen suuntaan kostetaan nopeasti ja voimallisesti. Tämä asia ei ole jäänyt huomaamatta Helsingin poliisilta, jonka rikoskomisario Seppo Sillanpää on todennut, ettei Suomen prostituutiokaupassa 'sallita minkäänlaista vapaata yksityisyritteliäisyyttä'."

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No miten reilun kaupan seksipalveluja voitaisiin edistää ja ihmiskauppaa vähentää?

Anonyymi kirjoitti...

Lopettamalla koko kaupankäynti "elävällä lihalla".

Anonyymi kirjoitti...

Miksi se pitäisi lopettaa? Jos kaksi täysissä järjissään olevaa vapaata ihmistä myy ja ostaa seksipalveluja, mitä inherentisti pahaa siinä on? En ymmärrä miksi feministit ovat ryhmittyneet asiassa 50-lukulaiseen puritaanileiriin.

Panu kirjoitti...

"En ymmärrä miksi feministit ovat ryhmittyneet asiassa 50-lukulaiseen puritaanileiriin."

Feminismi tarkoittaa ennen muuta sairaalloista vihaa miehen vapaata seksuaalisuutta kohtaan. Miehen seksuaalisuus on kahlittava. Miehen seksuaalinen nöyryyttäminen on feministille itseisarvo, jota ei saa kyseenalaistaa.