maanantaina, joulukuuta 04, 2006

Juicen Vapaa Vuotos

Juice Leskisen kuolema ei ollut yllätys. Äijä näytti ihan aaveelta viime vuodet, tai no, varmaan viimeisen vuosikymmenen.

Juicesta minulla ei ole paljoakaan sanottavaa. Pidän esimerkiksi hänen laulustaan Musta aurinko nousee - ja aina 70-luvun muiden hittien ja 80-luvun tuotosten varjoon jäävästä levystä Juice ja Mikko. Se on Juicen paras levy, vuodelta 1975. Ainoa levy, jonka voisin Juicelta hankkia itselleni.
Myös levyn Per Vers (vuodelta 1974) biisit ovat diggailuni kohteena. Tamperetalossa nauhoitetussa tv-konsertissa kuultiin kappaleet kummaltakin levyltä. Niin, voisin hankkia Juicelta sekä Juicen ja Mikon että myös Per Versin.

Minulla on vain yksi henkilökohtaisempi muisto Juicesta, jota en ole koskaan nähnyt. Kemijoelle on koetettu rakentaa Vuotoksen tekoallasta 30 tai 40 vuoden ajan. Kuulin 90-luvun alussa Vuotosta vastustavan kansalaisliikkeen edustajalta, että Juice on tilannut Vapaa Vuotos -t-paidan. Sepä kiva pikku uutinen! Kirjoitin siitä uutispätkän lehteeni ja faksasin uutisen myös Vihreiden äänenkannattajaan, Vihreään Lankaan, joka oli myös kiinnostunut julkaisemaan pikku uutistumpin.

Sittemmin näin Juicen jossain kuvassa t-paita yllään.

Tosi tyylikästä.

Kuten myös se, että Vuotoksen rakentamiseen ei ole annettu oikeusistuinten käsittelyjen jälkeen lupaa.

Mikko Alatalosta sen sijaan voisin kertoa parikin tarinaa. Mutta Mikostahan niitä juttuja aina riittää.Ei kommentteja: