maanantaina, helmikuuta 26, 2007

Ehdokas tyytyy mielistelemään

Nyt blogiini on kirjoitettava lyhyt pikasivallus politiikasta ja sen täydellisestä aivottomuudesta, niin paha on tilanne.

Olen innostuksella seurannut mitä kansanedustajaehdokkailla mahtaa olla sanottavanaan. Mitä he tahtovat korjata, miten he yksilöivät ja rajaavat korjauskohteensa, millaisia uusia näkökulmia eli innovaatioita heillä on ongelmien ratkaisemiseksi ja millaisia suuria linjaideoita ja pienempiä käytännön ajatuksia heillä on yhteiskunnan uudistamiseksi.

Kerron sen nyt tässä mitä olen kampanjoita seuraamalla havainnut. Heillä ei ole mitään uudistusmalleja ja innovaatioita, eipä sanan varsinaisessa merkityksessä edes vaalilupauksia, joita voi nimittää myös poliittisiksi tavoitteiksi.

Kunnon vaalilupauksia tarvittaisiin nyt siis kipeästi.

On typerää pelätä, että tulisi luvanneeksi "liikaa", sillä tavoitteiden täydellinen puuttuminen on vielä paljon pahempi asia. Vaalilupaukset kun kertovat ehdokkaan poliittisesta linjasta eli siitä, mihin kohtaan hän asettuu omassa puolueessaan sen värikartalla ja mitkä yksittäiset ja tarkoin nimetyt asiat hän kokee Suomessa ongelmana. Nyt näyttää olevan tarjolla vain ehdokkaita, jotka puhuvat yleisluontoisesti ja ponnettomasti hyvinvointivaltion säilyttämisestä ja/tai työllisyyden parantamisesta.

Siis aivan äärettömän kiinnostavaa ja älyllisesti stimuloivaa. Väitän, että näissä vaaleissa äänestysprosentti on surkea.

Mielestäni pahimpia lässyttäjiä ja mielistelijöitä ovat naiset, jotka eivät vieläkään uskalla astua esiin ja estradille täysivaltaisina ja aikuisina poliittisina toimijoina ja vallankäyttäjinä. Ehdokasnaiset tuntuvat edelleen kyselevän, onko minulla lupa tehdä ja ajatella näin, onko tämä sopivaa, tulenko turhaan ärsyttäneeksi joitakin...

Kyse on siitä, että poliittisesti aktiivisilla naisilla (siis ei edes heillä) ei ole vieläkään järjestelmässä sellaista itseoikeutettua sananvapautta kuin on miehillä. Lukekaapa vaikkapa Keski-Suomessa ehdokkaina olevien Henna Virkkusen (kok.) ja Katja Sorrin (kesk.) vaalisivuja. Voi sitä mielistelyn, hymistelyn, pyörittelyn, pehmentelyn ja lässytyksen määrää. He eivät nosta esiin yhtään oikeaa ASIAA, yhteiskunnallisesti kiinnostavaa tarkkaan rajattua ongelmaa ratkaisuineen.

Tällaisiako poliittisia nobodyjä pitäisi äänestää - naisia jotka eivät selvästi edes tahdo ja rohkene olla poliittisia.

Ei kommentteja: