keskiviikkona, maaliskuuta 21, 2007

Demarit eivät tarvitse äänestäjiä

Kyllä porvarin on kuljettava kypärä päässä - jokuhan saattaa tehdä poliittisen tv-mainoksen!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Sosiaalidemokraateilla on kaksi ongelmaa. Ensimmäinen on se, että kannatus eduskuntavaaleissa laski. Toinen taas se, että syy kannatuksen laskuun on varmasti osittain SAK:n mainion tv-mainoksen lammasmaisessa ja tekopyhässä paheksumisessa. SDP luuli olevansa kauhen ovela, kun sen kansanedustajat moittivat ja kauhistelivat Oiva Lohtanderin esittämää riistäjäkapitalistia, mutta äänestäjät reagoivatkin moiseen mielistelyyn hylkäämällä puolueen - ja koko äänestämisen.

Vielä vaalituloksen selvittyäkin esimerkiksi kansanedustaja Liisa Jaakonsaari jaksaa kohdistaa syytöksensä SAK:n kampanjaa vastaan, vaikka ajattelutapa pitäisi keikauttaa 180 astetta ympäri. Olisi nimittäin oivallettava, että kampanjan esittämisen kieltäminen ja sitä edeltänyt ja seurannut SAK:n ja erityisesti demareiden itseruoskinta saattoivat vaikuttaa päinvastoin, kun häviäjädemarit sokeudessaan väittävät.


Äänestäjät kokivat, että poliittisen mielipiteen ilmaiseminen on tulenarkaa, eikä se sovi herkkähipiäisille poliitikoille ja heidän puolueelleen, joten parempi olla äänestämättä. Ettei tulisi tökättyä mielipiteellä ketään.

Lohtanderin esittämä ylensyövä sikaporvari oli loistava hahmo ja mainos oli tyylikäs propagandistinen veto. On kumma, että SDP:n pitää tulla meille tulkitsemaan mikä mainoksen viesti on, mistä siinä puhutaan. Demarit kun sitä paitsi tulkitsivat sen väärin.


Propaganda, provosointi ja liioittelu ovat hienoja tyylikeinoja, mutta demareille pitää kaikki ensin selittää ja sitten vielä esittää kaikesta realistinen malli, sellainen mahdollisimman yksinkertainen.

1 kommentti:

Maarit kirjoitti...

Mua kismitti mainosjupakassa se, että demareille annetaan puoli-ilmaiseksi tilaisuus vedota yrittäjä-äänestäjiin, mutta he hukkaavat sen ihan tyystin.

Miten niille ei tullut mieleen kääntää Kokoomus-kritiikkiä edukseen ja tokasta, että minkälaisten liikkeenharjoittajien asiaa tuollaisella yrittäjäkuvalla Kokoomus ajaa? Eihän se selvästikään ole suomalainen PK-yrittäjä vaan riistokapitalisti, jonka puolesta ovat niin tuohtuneita!