keskiviikkona, huhtikuuta 29, 2009

Törkyä lastensuojelussa

Viranomaiset työskentelevät lapsen kiireellisistä tahdonvastaisissa huostaanotoissa kummallisin motiivein.

KUVASSA: Lastensuojelua tekevän sosiaalityöntekijän kynittäväksi joutunut vanhempi. (Sophie Ellis-Bextor, PETA)


Kun pakkovalta pelastaa lasta huonojen vanhempien kynsistä, virkamies toimii synkimpien asenteiden viemänä. Asenteellisuuteen on pakko turvautua, jos huostaanotolle ei ole koskaan ollutkaan perusteita eli sosiaalityöntekijät päättävät tehdä sen turhaan.

Kun tosiseikkoja huostaanoton puolesta ei löydy, on turvauduttava leimaamiseen. Vanhempi/vanhemmat on leimattu erilaisin oletuksin, seuraavaksi hänet voidaan luokitella kuuluvaksi johonkin tiettyyn ongelmaperhetyyppiin.

Kun vanhempi ei täysin sovi tähän profiiliin, aukkoja täytetään liioittelemalla, vääristelemällä ja valehtelemalla. Näin meille on syntynyt Suomeen huostaanottoperheiden profilointi.

Sosiaalityöntekijä kokee voivansa tehdä työtään rauhallisin mielin, koska huostaanotettavan lapsen vanhemmat/perhe istuvat tiettyyn "objektiiviseen" kategoriaan.

KUVASSA: Vanhempia syytetään (salatusta) seksuaalisesta intohimosta omiin lapsiin. Ehkäpä joku vanhempi haluaisi sekstailla myös espanjalaisen härän kanssa? (Imogen Bailey, PETA)


Samalla tavalla, ennalta laadittuihin profiileihin sovittamalla, on todennäköisesti totalitaristisissa maissa etsitty vakoilijoita, vihollismaan kätyreitä ja maan turvallisuutta uhkaavia kansalaisia.

Kun ihminen on täyttänyt vihollismaan hyödyksi toimivan tunnusmerkit, mikään ei ole häntä enää pelastanut.

Hallinto-oikeudessa huostaanottoja käsitellään pöyristyttävin väittein, joita ammutaan päin vanhempia. Käsittämättömiä, perusteettomia ja halventavia väitteitään esittävät sosiaalityöntekijät oikeuteen toimittamissa huostaanottohakemuksissa ja niiden todisteeksi huolella (tarkoitushakuisesti) laadituissa raporteissa, joissa vanhemman virheitä esitellään.


Kaupungin lakimies
fantasioi
hallinto-oikeudessa


Hupsuttelemaan ryhtyy myös kaupunkia edustava ja huostaanottoa tavoitteleva asianajaja. Kaupungin paljon huostaanottoasioissaan käyttämä asianajaja intoutui esittelemään taitojaan tekemällä johtopäätöksiä.

KUVASSA: Eläinseksiä. Ei hyvä. Turkisten vastaiseen mainoskampanjaan osallistuneen naisen lapset on pelastettava! (Jamelia, PETA)


Noin kymmenen vuotias tytär oli otettu huostaan äidiltä, jolla riittää ongelmia elämässään yllin kyllin, lähes kaikenlaisia mitä voi kuvitella.

Tämä on ollut ensimmäinen tuntemani ja tähän saakka ilmeisesti yhä ainoa tapaus, jossa mielestäni huostaanotto on tehty, jos ei hyvin, niin ainakin riittävin perustein.

Silti asianajaja tunsi tarvetta alkaa mielikuvitella ja esitteli viehtymystään epäolennaiseen. Juristimies arvaili ääneen, että mahtaako äiti käyttää lastaan seksuaalisiin tarpeisiinsa, onko äidillä ja tyttärellä insestinen suhde, koska tytär nukkuu paljon kotona äitinsä vieressä.

Härregud!

Yhdessä NUKKUMINEN?

Se lienee ihmiskunnan vanhimpia sosiaalisuuden muotoja.

Se on yhä edelleen hieno tapa olla läsnä lapselle. Yhdessä nukkuminen on lapsen hoidon perusideana erittäin hyödyllinen tapa.

KUVASSA: Hyi hitto sentään millaisia seksuaalisia tarpeita tässäkin esitellään! Lucy Davis taitaa kertoa haluavansa tehdä tätä myös lasten kanssa... Hallinto-oikeudessa ja lastensuojelussa tällainen ajattelu olisi ihan kelvollista. (PETA)


Äiti voi yöimetyksin rajoittaa vauvan aiheuttaman valvottamisen korkeintaan muutamaan satunnaiseen yöhön. (Vauvalle voi asettaa oman sängyn vaikka parisängyn viereen.)

Tuleepa mieleeni, että asianajajan omia lapsia ei ole koskaan kunnolla imetetty, eivätkä vanhemmat eivät ole koskaan onnistuneet olemaan lapsilleen läsnä. Ja kun isä on vielä tuollainen pervo setä, joka näkee alakoulua käytävän tyttären seksiobjektina, niin mitenpä se lastenhoito ja -kasvatus omassa perheessä terveesti voisivatkaan onnistua...

Sitten tämä kaupungin asianajaja tulee purkamaan perhe-elämässään ja seksielämässään kokemaansa turhautumista hallinto-oikeuden saliin.

Tällä tavoinhan kunnallisen lastensuojelun ja sen huipentumana syntyvien hallinto-oikeuteen toimitettavien huostaanottohakemusten logiikka kulkee. Tuon kaltaisten höperöiden ajatusketjujen avulla kaupungin sosiaaliosasto hakee tavallisten perheiden tavallisille lapsille huostaanottoa.

Kaupunki ja sen asianajaja tiesivät varmasti voittavansa huostaanottojutun hallinto-oikeudessa. Silti juristi otti oikeussalissa puheeksi, kuin ohimennen ja kepeästi, vielä insestinkin, vaikka tähän näkökulmaan eivät ole sosiaalityöntekijätkään keksineet juuri tässä tapauksessa paneutua huostaanoton tarpeellisuutta selvittäessään.

Minua suorastaan naurattaa, vaikka tämäkin hallinto-oikeuden istunto oli jähmettävän vakava. Minua naurattaa se, että tässäkin huostaanottotapauksessa koetetaan pelata insestikortilla.


Epäily insestistä
on lottovoitto
sosiaalityöntekijälle


Sosiaalityöntekijät ja päiväkoti kun tuntevat usein intoa epäillä vanhempia insestistä huostaanottoprosessin kuluessa. Yleensä epäilys ja siihen perustuvat syytökset paiskataan vanhempien kasvoille jo huostaanoton alkuvaiheessa, sillä insesti on sosiaalityöntekijälle voimakkaana ja kovia seurauksia aiheuttavana syytöksenä hyvä työväline.

Kaupungin on helpointa saada lapsi huostaan, jos lasta EPÄILLÄÄN käytetyn seksuaalisesti hyväksi. Seksuaalisessa hyväksikäytössä riittää pelkkä epäilykin. Laki antaa mahdollisuuden sen avulla eristää välittömästi vanhemmistaan.


Huomautan kuitenkin, että tuo insestiEPÄILY muistuttaa kovin läheisesti HUOLTA lapsesta, jota sosiaalityöntekijät toistuvasti käyttävät kiireellisesti lapsia huostaanottaessaan.

"Huoli" on yleispätevyydessään ja epämääräisyydessään niin ympäripyöreä, ettei sitä tarvitse mitenkään määritellä lastensuojeluilmoituksissa eikä ilmoitusta seuraavassa lastensuojelutyössä. Tässä Suomen laki on säädetty huonosti.

Valta ja siten lastemme turvallisuus on sysätty esimerkiksi katkerien, turhautuneiden ja aggressiivisten naapureiden käsiin, jotka saavat henkistä tyydytystä käräyttelystä.

KUVASSA: No huh huh! Kylläpä on pervoa seksiä! Hallinto-oikeus, lastensuojelu, missä viivyttelette? (Yana Booth, PETA)Insesti on varmasti kaupungin virkamiehille ehdottomasti paras syyte huostaanottoprosessissa vanhempia vastaan. Se on väite, jonka avulla virkamiesten työskentely nopeutuu, sujuvoituu ja helpottuu. Eipä ihme, että mainitsemassani hallinto-oikeuden käsittelyssäkin kaupungin asianajaja tunsi lähes pakottavaa henkistä tarvetta kokeilla insestiväitteen läpimenoa.

Säälittävää.


Varoittakaa
lapsianne
likaisesta sedästä!


Se on selvää, että meidän pienten - ja näköjään vähän isompienkin - lasten vanhempien kannattaa pitää lapset kaukana tuosta likaisesta sedästä. Vaikuttaa sen verran perverssiltä.

Tiedän, että eri kunnat ja kaupungit käyttävät tätä samaa törkypappaa asianajajanaan, kun ne hakevat lapselle hallinto-oikeudessa huostaanottoa.


KUVASSA: Kuntien käyttämän huostaanottolakimiehen kannattaisi tukeutua vaikkapa Ron Jeremyyn, kun oma moraalinen taju horjuu. Jeremyn pääviestiä kannattaa kuunnella. Se auttaa turvaamaan vanhempien ja heidän lastensa asemaa hallinto-oikeuden käsittelyissä.(PETA)