tiistaina, heinäkuuta 07, 2009

Nainen! Lopeta vapaa liikkuminen heti

Mynämäen sosiaalityöntekijä päätti ottaa kiireellisesti huostaan vauvan, joka oli ollut äitinsä kanssa linja-autopysäkillä. Äiti oli odottanut seuraavaa bussia ja liftasi samalla.

Vauva otettiin huostaan (joka on kaunistelevalla hallintokielellä "kiireellinen sijoitus"), vaikka mikään ei häntä uhannut. Raitis ja terve äiti hoiti häntä bussipysäkillä tavalliseen arkiseen tapaansa, eikä mitään viitettä ollut ympäristönkään väkivaltaisuudesta.

Poliisille olisi pitänyt riittää se, että se sai varmistettua asioiden olevan bussipysäkillä kunnossa. Poliisi oli ottanut selvää, että vauva on todella liftari-Johannan oma, ei varastettu. Toiseksi, poliisin olisi pitänyt tyytyä siihen, että Johanna todellakin tahtoi jatkaa matkaansa jalkapallo-otteluun joko linja-autolla tai vaikkapa liftaten.

Uskoisin, että Johanna olisi tyytynyt jopa siihen, että hän olisi luopunut nostamasta peukaloaan liftatakseen, jos paikalle saapuneet neljä (4) poliisia olisivat siitä hänen kanssaan jutelleet. Johanna olisi siis matkustanut bussilla Tampereelle TamU - FC Inter -otteluun.

Hm... Mutta tuo on jo varmasti niin kummallista, että nainen matkustaa yksin vauvan kanssa jalkapallo-otteluun... Liian vallatonta ja mielikuvituksekasta kulkemista, mikä ei sovi lainkaan naiselle, eikä varsinkaan äidille. Tuohan muistuttaa jo nautiskelevaa flaneerausta, vapaata ja rentoa kulkemista.

Naiset! Sellainen on teiltä kielletty! Sen kieltää Suomen poliisilaitos - ja aivan erityisesti Loimaan poliisi!

Minäkin olin pelannut tuota ottelua Veikkauksen pitkässävedossa. Ei tainnut olla ihan sopivaa, siis tuollainen osallistuminen jalkapalloon?

Liftari-Johanna kertoo kiireellisen sijoituksen vaiheista ja päättymisestä blogissaan Liftariäiti.

Kirjoitin hänen kommenttiosastoonsa. Arvelen, että tällaisella asenteellisuudella ja ilmeisellä huolimattomuudella, laiskuudella ja ammattitaidottomuudella hoidettu lastensuojelutyö synnyttää Suomeen vielä sosiaalipoliisin. Sosiaalityöntekijät käyttävät imagon kohotuksessaan niin mieluusti poliisin action-otteita. Työskentely poliisina on joidenkin sossujen märkä uni.

Mikä ihan perusasia mahtaa olla vialla tässä naisvaltaisessa - ja pitkälle naisotteisessa - ammatissa? Kysymys kannattaa porata vieläkin syvemmälle: mikä naisia ja heidän vallankäyttöään vaivaa?


Liftariäidin tapaus antaa minulle vielä jatkossakin paljon sytykkeitä tähän blogikirjoittamiseeni.