sunnuntaina, toukokuuta 02, 2010

Pesäpuu ry kuulustelee lasta

Työläiset pitivät vappuna juhlansa. Pienille lapsille kuulustelu- ja tulkintamenetelmiä kyhäilevät Pesäpuu ry:n ahkerat muurahaiset eivät liene osallistuneet kansan ilonpitoon. Heidän ammattinimikkeensä viittaavat parempaan säätyyn. RAY:n rahoittama yhdistys on päällikkönaisten valtakuntaa.


Pesäpuu ry:ssä työskentelee kahdeksan kehittämispäällikköä. Heistä puolet työskentelee Helsingin keskustassa sijaitsevassa toimistossa, Kalevankadulla. Hyvältä ja ehkä hiukan arvokkaaltakin kuulostava osoite siis. Kehittämispäälliköiden kasautuman toinen puolikas työskentelee Jyväskylän keskustan välittömässä läheisyydessä.


RAY:n eli Raha-automaattiyhdistyksen rahoittamassa järjestössä työskentelee myös toiminnanjohtaja. Päällikkötittelin on saanut myös toimiston hoitaja, toimistopäällikkö. Kuin muistutuksena tavallisesta elämästä yhdistykseen on palkattu yksi alempiarvoinen työntekijä, toimistosihteeri.


Kummallinen rouvalauma.Pesäpuun henkilöstöä ja etenkin yhdistyksen tuottamia tuotteita tarkastellessani en voi kuin hämmästellä RAY:n rahanjakopolitiikkaa. Mihin näitä rouvakerhoja oikein tarvitaan? Siihenkö, että naiset tyytyisivät piipertämään moisten epämääräisten sosiaalisten hankkeiden parissa? Se pitää naiset poissa todellisesta vallasta.


Naisten vallan toiminta-alue on vain äärettömän puistattava. Sosiaalista valtaa käsiinsä keräävät naiset tunkeutuvat koteihimme, perheisiimme, yksityisyyteen. He marssivat intiimille alueelle ja ryhtyvät tonkimaan sieltä perusteita oman valtansa lujittamiselle.


Vastenmielistä kehitystä.


Vaadin naiset takaisin hellan ääreen, jos naisten käsitys yhteiskunnallisesta vallasta on tällainen, jota Pesäpuu ry:kin edustaa.


Pesäpuu ry:n verkkokauppa on mielenkiintoinen paikka. Tuotevalikoima on aikuisten naisten höpöhöpöä.

Eniten ostetut:

01. Nallekortit

02. Vahvuuskortit

03. Elämän tärkeät asiat -kortit

04. Tunne Tyypit - nuorten omat kortit

05. Mun Stoori -kortit

06. Stressilelu -sydän

07. Kissanpäivät

08. Postikortti (olen hyvä)

09. Lasten vahvuuskortit

10. Minun kirjani


Pesäpuun myymistä tuotteista monet kertovat ajattelutavasta, että lapset salaavat tietojaan aikuisilta. Ne on nyhdettävä heistä ovelasti irti, aikuisten käyttöön.

Lastensuojelun sijaishuolto on Suomessa 600 miljoonan euron bisnes, kun tarkastellaan vain pelkkiä hoitomaksuja, joita kunnat lapsista maksavat. Tämä hillitön rahankäyttö on poikinut myös Pesäpuu ry:n, joka elää sillä, että se paljastaa kotoaan sijaisperheisiin ja erilaisiin lastensuojelulaitoksiin kyyditettyjen lasten "todelliset tunteet ja tarpeet".

Ei kommentteja: