torstaina, syyskuuta 23, 2010

Lapsiperheiden apu

Kansanedustajaehdokas Mikael Palola (kok.) mainostaa sanomalehti Keskisuomalaisen etusivulla, että tukiryhmä on valmis tulemaan ihmisten avuksi, arjen askareisiin. "Tilaa kotiisi arjen auttaja!" Palolalaiset lupautuvat työskentelemään vaalipiirin eli Keski-Suomen alueella. Kahden tunnin työstä palolalainen laskuttaa yhteensä 20 euroa, eli kympin tunti. Hinta sisältää mm. ALV:n, 23 prosenttia.

Muuramelainen yrittäjä Hannele Jaatinen arvostelee kirjoituksessaan Palolaa alihinnoittelusta ja kotiin ja perheeseen liittyvien töiden vähättelystä.


Halvalla menee, mutta tietysti se on vaalikampanjan ideakin. Ja se sallittakoon. On hyvä, että eduskuntavaaliehdokas edes joskus koettaa kuulostella mitä ihmiset ajattelevat.


Palolan ongelma on, että hän tuntee tarvetta tutustua oman hallintonsa eli kuntayhtymä Saarikan ongelmiin vasta sitten, kun on ehdoton pakko. Eli kun oma vaalikampanja on jo käynnistynyt.

Palola tapasi muutama viikko sitten karstulalaisvanhemmat, joiden perhettä ja elämää Saarikan virkamiehet ovat saaneet talloa. Sosiaalityöntekijöillä on ollut lupa  mielin määrin huseerata lapsiperheen kimpussa.


Ei ole esimerkiksi herra johtaja itse välittänyt puuttua tapahtumaketjuun, joka kehittyy koko ajan mielettömämmäksi.


Helsingin Sanomatkin ehti jo haastatella ja julkaista perheen kokemuksista näyttävän jutun 30.8.2010. Vasta kun Helsingin Sanomat kertoi Mikael Palolalle, että Saarikka (ja siten sen jäsenkunnat Saarijärvi, Kivijärvi, Kyyjärvi, Karstula ja Pylkönmäki) sairastaa, laskeutui herra johtaja ihmisten pariin.


Voi vetää johtopäätöksen, jos Palola ei olisi eduskuntavaaliehdokkaana, ei häntä perusturvaliikelaitos Saarikan johtajana oman laitoksensa asiat ihmeemmin kiinnostaisi.


Vaikuttaa tekopyhyydeltä ja teatterilta.

Palolalaiset tarjoutuvat tulemaan avuksi esimerkiksi lastenhoitoon. Varoitan ihmisiä tästä. Älkää päästäkö porukkaa lastenne lähelle, älkääkä koteihinne, yksityiselle alueelle. Palolan johtamassa Saarikka-kuntayhtymässä on käynnissä prosessi lapsiperhettä vastaan, jossa niin lapset, koti, perhe ja yksityinen elämä ovat vain koneiston virkamiesten maalitauluja.


Tärkeää ja arvokasta ei ole enää ole.

Palolan vaalikampanjasta kirjoittaa myös eläkkeellä oleva toimittaja VeeHoo blogissaan.

Ei kommentteja: