keskiviikkona, syyskuuta 29, 2010

Markku Leskinen, sossujen Superman

Asianajaja Markku Leskinen herättää kummastusta oikeudenkäynneissään, joissa asiana on huostaanotto. Jyväskylässä toimistoaan pyörittävä Leskinen hoitaa kuntien sosiaalityöntekijöiden käynnistämiä oikeusjuttuja, joissa kunta haluaa ottaa lapset perheestä huostaan. Ja sijoittaa laitokseen.


Juristi Leskinen on hoidellut jo vuosien ajan keskisuomalaisten kuntien huostaanottojuttuja. Helppo työ, helppoa rahaa. Mitenkäs se menikään: hallinto-oikeus taipuu vain muutamassa tapauksessa perheen näkökannalle, eikä anna siunausta lapsen huostaanotolle.


Parhaillaan Leskinen hoitaa muun muassa sellaista juttua, jossa hän on kaivellut yksinhuoltajaäidin lapsuutta ja teinivuosia. Juridisesti tarkasteltuna ne eivät kyllä mitenkään liity vanhemmuuteen, jota huostaanotto-oikeudenkäynneissä kuuluisi tarkastella.


Yh-äiti on ollut itse sijoitettuna levottoman murrosikänsä vuoksi. Hänet sijoitettiin avohuollon tukitoimena. Vanhemmat olivat itse asiasta sopimassa.Photo: Eläinsuojelujärjestö Peta.
 Leskisen mukaan yh-äidin elämänjakso sijaishuollossa tekee hänestä arveluttavan vanhemman. Näin huostaanottoklusterissa todellisuudessa ajatellaan huostaanottojen vaikutuksista lapsiin ja nuoriin! Huostaanottoklusteri tarvittaessa vakuuttaa, että huostaanotto vaurioittaa, jos siitä vain on hyötyä uudessa huostaanotossa eli seuraavan sukupolven huostaanottamisessa.


Leskinen on kiinnittänyt oikeudelle toimittamassa hakemuksessaan huomiota myös siihen, että kyseinen yh-äiti on aikoinaan aloittanut koulunsa vuotta normaalia myöhemmin. Hän on syntynyt loppuvuodesta. Eli hänkin tuli aloittaneeksi koulutiensä seitsenvuotiaana.

Ei kommentteja: