keskiviikkona, lokakuuta 06, 2010

Paloniemi haluaa edunvalvojia

Photo: Peta. Kuvassa Dita Von Teese. 
Kansanedustaja Aila Paloniemi (kesk.) toivoo uusimmassa Lue!-lehdessä (9/2010) lastensuojeluun "tulkkeja" käännyttämään vastustavia vanhempia:


"Biologiset vanhemmat tarvitsisivat tuen ja tulkin huostaanottotilanteisiin, jotta he ymmärtäisivät lapsen edun."Arvelen, että Paloniemi ajaa tulkki-ideallaan lapsille edunvalvojia. Sehän on tärkeä Pelastakaa Lapset ry:n projekti.


Kun lapselle määrätään edunvalvoja, se suoristanee jonkin verran lapsen lopullista adoptointia uuteen perheeseen. Ennen kaikkea se vie vanhempien puheoikeuden. Jo edunvalvojan määräämisellä uhkaaminen toimii pelotteena.

Sosiaalirouvat puhuvat hurskaasti, että sijaisperheet saattaisivat adoptoida lapset kokonaan itselleen, mutta siihen en usko. Sijaislasten kasvattamisesta kun maksetaan melko kivasti erilaisia korvauksia. Ja jo nykyään sijaisperheet voivat kasvattaa lasta kuin "omaansa", sillä sijaisvanhempien on helppo rajoittaa lapsen yhteydenpito kaikkiin sukulaisiinsa äärimmäiseen minimiin.


Luulenpa, että edes Rankkuri-Aila ei ole helpolla halukas sanomaan ääneen sitä, että lastensuojelun asiakkaana oleville lapsille pitää määrätä nykyistä selvästi enemmän useammin edunvalvoja. Puhe naamioidaan joksikin muuksi. Kuten puheeksi harmittoman kuuloisesta tulkista.

Ei kommentteja: