maanantaina, lokakuuta 04, 2010

Sirkka Rousu rakentaa rouvaliigaa

Rouva Sirkka Rousun blogista "Lastensuojelija" löytyi aivan uskomaton kirjoitus siitä, kuinka Suomessa lapset eivät pääse huostaan, vaikka heillä on siihen oikeus. Hän on kirjoittanut sen 1.2.2010.

Että on siinä meillä lastensuojelija! Ja vielä asiantuntija Kuntaliitossa. Ei ihme, että lasten sijoittaminen kodin ulkopuolelle maksaa joka vuosi suomalaisille veronmaksajille pelkkinä hoitomaksuina ainakin 600 miljoonaa euroa! Koneisto imee rahaa ja rouva Ruosu työntää sinne uutta lihaa.
Rousu kirjoittaa:


"Helsingin Sanomat (HS 1.2.2010 Kotimaa, A 6, Päivi Repo) kertoi tänään siitä, millaisia vastauksia lehti sai pyyntöönsä kertoa huostaanottokokemuksista. Vastaajat kuvaavat, kuinka vaikeaa on päästä lastensuojelun asiakkaaksi, vaikka avun tarve olisi suurikin. Usein tarvitaan monen eri tahon huolenilmaisuja. Aikaa saattaa kulua niin, että ongelmat ovat ehtineet pahentua jo pitkään.

Joskus lapsi/nuori hakee itse apua, eikä hän tule aina avuntarpeessaan kuulluksi. Varhainen tuki jää saamatta.

Toisaalta on myös ylireagointia, jossa lastensuojelun tukitoimet on käynnistetty silloin, kun siihen ei olisi ollut perusteita. Kokemuksia oli myös siitä, miten 'taistelujen jälkeen pääsin huostaanoton piiriin 14-vuotiaana'."
Mihin Suomen kunnat ja sen veronmaksajat tarvitsevat tällaisia rouvia, kun valtion ja kuntien kassa eivät tahdo kestää nykyisiäkään huostaanottojen kuluja?


Kuntalaisia on varoitettava rouva Roususta ja kumppaneista. Lastensuojeluun on muodostunut sellainen rouvaliiga, joka on vahingollinen Suomen kunnille.

Miten minulle on syntynyt sellainen vaikutelma, että rouva Rousu ratsastaa enemmän Kuntaliiton asioilla ja yhteyksillään Kuntaliittoon kuin liitto itse ehkä haluaisi? Rouva Rousun asema Kuntaliitossa ei nimittäin näytä kovin vahvalta. Ei kovin tärkeä auktoriteetti.

Rouva näyttäisi puhuvan enimmäkseen omaan pussiinsa.


Toivottavasti Kuntaliitto osaa jatkossa pitää häneen tarvittavan etäisyyden.Ei kommentteja: