sunnuntaina, marraskuuta 21, 2010

Aulakin pääsi Hikipediaan!

Kukkahattutädeistä lisää Hikipedian artikkelissa.
Kirjoitin lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aulasta artikkelin Hikipediaan. Hikipediaa kirjoitetaan yhdessä, kollektiivisesti. Niinpä se on jo hiukan muokkautunut tästä versiostani:


Maria Kaisa Aula (kesk.) valittiin lapsiasiavaltuutetuksi vuonna 2005. Hänet valittiin toiselle viisivuotiskaudelle tänä vuonna. Ikävä kyllä.


Hän oli virkaan sopiva, koska ei ole aiheuttanut kenellekään harmia. Aula on nostanut esiin lasten ongelmia hyvin valikoivasti, siten etteivät sosiaalikoneiston virkamiehet ja lastensuojeluun syntynyt tuottoisa liiketoiminta tunne asemaansa ja saavutettuja etujaan uhatuiksi.


Lapsiasiavaltuutettuna hän on onnistunut hienosti kohentamaan lastensuojelussa häärivän yksityisen yritystoiminnan etuja. Lasten sijoittaminen kodin ulkopuolelle maksaa suomalaisille joka vuosi 500-600 miljoonaa euroa.

Sijoitukset kodin ulkopuolelle ovat vuosi vuodelta lisääntyneet. Summan arvellaan kasvavan 50 miljoonalla eurolla vuodessa. Kansainväliset sijoittajatkin ovat jo saapuneet Suomeen lapsia hoitamaan. Suomalaiset eivät yksin siihen pysty.


Lapsiasiavaltuutetun työssään hän on paneutunut muutenkin aikuisten etujen hoitoon. Sosiaalikoneiston kaikenkarvaiset sosiaalirouvat ovat hyötyneet hänen toiminnastaan. Lapset eivät.


Hän on ihmisenä miellyttävä, herttainen, vaatimaton, hiljainen ja vähään tyytyvä. Aseita ei siis ole rakenteiden kunnostamiseen, mutta eipä ole paukkujakaan. Suomalaiset perheet ovatkin jo luovuttaneet, eivätkä vaadi ja eivätkä edes toivo lapsiasiavaltuutetulta mitään ihmeellistä.Kansainvälinen ura


Aulan merkitystä työnsä perustana olevalle YK:n Lapsen oikeuksien sopimukselle kuvaa se, että hänestä voidaan käyttää kansainvälisissä yhteyksissä yhtä hyvin myös nimeä Lounge (englanti). Samapa tuo.

Internetissä toimiva sanakirja neuvoo etsimään käännöstä bulgarian kielelle suomen kielen sanoilla alla, aukko, auktoriteetti, aumattu taitekatto, aura, kaula, naula, vauva ja vulva.

Ei kommentteja: