tiistaina, marraskuuta 09, 2010

Mikael Palola mässäilee

Owain Yeoman for Peta. Kuva: Peta org. Näyttelijä, esim. tv-sarja Mentalist.
Kuntayhtymä Saarikan johtaja Mikael Palola kirjoittaa blogissaan 26.10.2010 otsikolla "Vaatimusten yhteensovittamista":


[...] "Olemme Saarikassa laskeskelleet, että jos jokainen meistä saarikkalaisista onnistuisi päivittäin käyttämään asiakastyöhön vaikkapa vain 5 minuuttia nykyistä enemmän, tämä vastaisi yli 700 hengen organisaatiossamme vuodessa lähes 10 henkilön työpanosta. Tuo ajansäästö voitaisiin saavuttaa sujuvoittamalla työtä, esimerkiksi turhasta byrokratiasta tai tietojärjestelmien toimimattomuudesta johtuvia odotusaikoja ja 'sählinkejä' vähentämällä."Shilpa Shetty for Peta. Intialainen näyttelijä.
Britannian Celebrity Big Brotherin voittaja.
No huh, huh! Kylläpä Palola antaa Saarikasta taloudellisesti järkevän kuvan! Se on pahasti ristiriidassa todellisuuden kanssa.


Tiedän, että aivan äskettäin yksi (1), vain yksi lastensuojelun palaveri tuli maksamaan kaikkine tapaamiseen liittyvine kuluineen (mm. sosiaalityöntekijöiden palkat, heidän laskuttamansa ylityökorvaukset, kilometrikorvaukset, päivärahat jne....) yhteensä noin 1500 euroa.

1500 eurolla Saarikka sai aikaan noin parituntisen palaverin. Yhden palaverin. Se pidettiin muutama päivä sitten Karstulasta huostaanotettujen pienten lasten sijoituspaikassa eli perhekoti Venäjässä. Se sijaitsee yli 300 kilometrin päässä Karstulasta.


Palaverin vuoksi monen Saarikan alueella asuvan ihmisen asiat hoidetaan nyt huonommin, sillä niiden käsittely vähintäänkin hidastuu. Perhekoti Venäjään kahdestaan matkustaneet sosiaalityöntekijät kun tekivät pikku palaverinsa vuoksi aika monta työtuntia sisään. Pelkkä perhekoti Venäjässä pyörähtäminen on nielaissut sosiaalityöntekijöiltä noin 12 tuntia. Se tietää ylityökorvauksia. Ihanaa.


Perhekoti Venäjäkin valittiin pienille karstulalaislapsille siksi, että se sijaitsee mahdollisimman kaukana. Lähemmäs Venäjää ei enää pääse.

Ei kommentteja: