lauantaina, marraskuuta 20, 2010

Raija Maula pelastaa lapset

Patricia Arquette for Peta.
Pelastakaa Lapset -lehti esittelee tällä kertaa sankarinaan Raija Maulan Jyväskylästä. Lehden joka numerossa esitellään kolmossivulla joku järjestön työmyyrä, jonka statusta ja imagoa voidaan näin kohottaa lastensuojelussa.


Maanalaisesta toiminnasta nostetaan näin tekijöitä maan pinnalle. On hyvä, että näin lehti tulee kertoneeksi, ketkä maata perheiden alta kaivavat.


Luin jälleen silmät pyöreinä ja suurella mielenkiinnolla tätä Pelastakaa Lapset ry:n jäsenlehteä. Kiitos sinulle Seija-niminen nainen Ounasvaaran suunnasta (lehden takakannessa olevien osoitetietojen perusteella), kun tuot aina oman Pelastakaa Lapset -lehtesi seurakunnan kirpputorille (Toivon tori) kierrätykseen! Lehti kun on luettavissa Rovaniemellä vain ammattikorkeakoulun kirjastossa. Se ei tule maakuntakirjastoon eikä yliopiston kirjastoonkaan.


Maula on perhesijoituksen sosiaalityöntekijä Pelastakaa Lapset ry:n Keski-Suomen aluetoimistosta. Hän toimii mm. lastensuojelun edunvalvojana.
Maula kertoo lehdessä, että hän valmentaa adoptiota ja sijaisvanhemmuutta harkitsevia perheitä tehtäväänsä.


"Etsin yhdessä muun työryhmän kanssa valmennetuista perheistä sopivia koteja niitä tarvitseville lapsille, sekä tapaan sijoitettuja lapsia ja heidän adoptio- tai sijaisvanhempiaan tuen ja seurannan merkeissä. Uudemmista työmuodoistamme olen päässyt kokeilemaan jo lastensuojelun edunvalvojana toimimista ja vanhemmuuden arviointien tekoa."


Että rouva on päässyt tekemään ihan vanhemmuuden arviointien tekoakin! Vau! Sillähän kelpaa ihan kehuskella, kaikille tietämättömille.


Voi, voi, kun suomalaiset perheet tietäisivät, mitä nuo sosiaalirouva Raija Maulan luettelemat tehtävät tarkoittavat... Ne kuulostavat tietysti melkein hyväntekeväisyydeltä, mutta ne ovat jotain ihan muuta.


Veronmaksajat, herätkää! Yhteiskunta on yhteinen, ei konnankoukkuja RAY:n ja sosiaali- ja terveysministeriön rahoilla juonittelevien rouvaliigojen.


Ai niin, Pelastakaa Lapset ry:n joululehdessä on teemana sosiaalinen media. Lehti ilmestyy 3.12.2010. No sitä kannatta odottaa jälleen mielenkiinnolla! Minäkin olen koettanut parhaani mukaan auttaa nostamaan Pelastakaa Lapset ry:tä esiin sosiaalisessa mediassa...

Ei kommentteja: