sunnuntaina, tammikuuta 30, 2011

Aila Paloniemi & lastensuojelukerroin

Shirley Manson for Peta.
Keskustan kansanedustajassa Aila Paloniemessä henkilöityy Suomessa ehkä selkeimmin raa'an sosiaalivallan käyttö.

Hän on ollut rakentamassa kiihkeästi nykyistä laskentamallia lastensuojelukertoimelle, jonka mukaan valtio maksaa kunnille lastensuojelusuojelusta.

Lastensuojelukerroin huomioi vain ja ainoastaan lasten huostaanotot, ei mitään muuta. Avohuollon tukitoimia tarjoava kunta ei saa rahaa lainkaan, jos ei tee sitä lapsen huostaanottoa. Vasta sen jälkeen valtio maksaa palkkion.

Aila Paloniemen päämääränä on mahdollisimman monen lapsen huostaanotto, kyydittäminen pois omasta kodistaan. Niinpä Pelastakaa Lapset ry:kin puuhailee Suomessa vain sellaisten lasten parissa, joilla jo on koti. Järjestö perustettiin pelastamaan kodittomia lapsia.


Aila Paloniemi valittiin viime vuonna jo kolmannelle kaudelle puheenjohtajaksi Perhehoitoliittoon. Paloniemi tietää oikein hyvin, että nykyiset kustannukset huostaanotettujen lasten sijaishuollossa ovat kestämättömät. Laitokset ja esimerkiksi ammatilliset perhekodit ovat ylihinnoitelleet itsensä niin pahoin, etteivät veronmaksajat voi enää jatkaa samalla linjalla.

Lapsikauppa on ollut Suomessa hyvin kannattavaa liiketoimintaa.

Paloniemen on siis ollut enemmän kuin helppo ennustaa, että sosiaalikoneisto alkaa etsiä halvempia hoitomuotoja. Perhehoidon lisääminen onkin nyt suorastaan hallitusohjelmassa. Siten tuhottaman kallis sijaishuolto on halunnut pestä tahriintunutta kylkeään.

Sijaishuolto on saanut aikaan jotain siis paperilla. Mutta vain paperilla. Sijaisvanhemmista on nimittäin kova pula; perhehoito eli sijaisvanhemmuus ei ole kiinnostanut, sillä siitä on maksettu huonosti. Tosi huonosti verrattuna esimerkiksi ammatillisiin perhekoteihin, jotka ovat olleet kultakaivoksia.

Aila Paloniemen ei siis kannata revetä liian itsetyytyväiseksi sen vuoksi, että perhehoitajien saamia hoitopalkkioita äskettäin korotettiin. Sehän ollut suorastaan väistämätöntä. Palkkioita olisi jouduttu nostamaan ilman Aila Paloniemeäkin.


Paloniemeä ihastuttaa perhehoitajien saamia parempia palkkioitakin se, että Suomessa aletaan peräti lain vaatimuksesta kyydittää lapsia yhä enemmän perheisiin eli sijaisvanhemmille, laitosten sijaan. Sopii vain ihmetellä, miten se järjestyy, kun sijaisperheistä on jo nyt kova pula. Eli pelkkää retoriikkaa taas, yhden jyväskyläläisen kansanedustajan vaalikampanjan tueksi.


Paloniemi suorastaan juhlii tuota tietoa, että huostaanotettuja lapsia aletaan kyyditä perheisiin. Se nimittäin tarkoittaa sitä, että vanhuksille noita perhehoitajia riittää entistä vähemmän, kauniista puheista ja kannustavasta julkisesta rahoituksesta huolimatta.

Paloniemi ei halua koskea vanhuksiin pitkällä kepilläkään. Yök. He ovat ryppyisiä, rumia ja heikkoja.


Bloody Burberry.
Ja samalla Paloniemellä on ihmeesti pokkaa puhua vanhusten omaishoitajien tekemästä työstä ja vaikeasta asemasta! Herranjestas, mikä fariseus! Perhehoidon on ajateltu mahdollistavan omaishoitajien lomitukset, mutta hurskastelija Paloniemi seisoo tiukasti vanhusten tulppana.


Ai niin. Perhehoitajien kannattanee edelleen keskittyä nimenomaan lastensuojelun asiakkaisiin. Heistä on maksettu niin hyvin, etteivät esimerkiksi kehitysvammaiset ole päässeet kilpailemaan heidän kanssaan.

Lastensuojelu eli lapsen huostaanotto antaa lapselle statuksen, jonka avulla perhehoidossa on totuttu lypsämään.

Kehitysvammaisellekin kannattaa ensin hankkia lastensuojelun asiakkuus, jotta hän saisi perhehoitoa.


Ei siis perhehoitoa vammaisille eikä vanhuksille! Aila Paloniemi haluaa pyydystää vain söpöjä lapsia. Mahdollisimman pienenä.

Ei kommentteja: