torstaina, tammikuuta 27, 2011

Mikael Palola, korea lestadiolainen

Sadie Frost for Peta.org by Bryan Adams.
Mikael Palola on Kokoomuksen ehdokas eduskuntaan Keski-Suomessa. Hän on kuvaava esimerkki siitä, kuinka byrokraatin on helppo lähteä soitellen sotaan. Virkamiehen ei tarvitse pysähtyä pohtimaan omaa kyvykkyyttään. Eihän sitä ole tähänkään saakka kukaan kysellyt.


Mikael Palolalta ei siis voi odottaa sitä, että hän tarkastelisi itseään ja omaa toimintaansa byrokraattina eli kuntayhtymä Saarikan johtajana.


Sen verran hän kuitenkin on valmis reagoimaan, ettei hänen toimintaansa saa myöskään muut tarkastella. Hän ja hänen tukijoukkonsa ovat poistattaneet häntä ruotivan nettikeskustelun, vaikka se pysyi vielä asiallisena. Sensuuria siis. Suomi24:ssa olleen keskustelun otsikko oli "Mikael Palola ei ole rehellinen".


Olisi hyvä, että suomalaisten ei tarvitsisi törmätä vasta vaalien jälkeen siihen ikävään tosiasiaan, että he ovat valinneet jälleen väärän hepun kansanedustajaksi. Kannattaa olla valpas ennen äänestämistä.


Lestadiolainen Mikael Palola luulee pärjäävänsä kisassa pelkällä makealla ulkokuorella. Hän on käynyt kallista mainoskampanjaa sanomalehti Keskisuomalaisessa jo monta kuukautta.

Marcus Walz für Peta.
Ei tuollainen tyhjänpäiväinen söpöstely ole koskaan suomalaisiin isommasti purrut. Mutta ehkä se vetoaa juuri lestadiolaisiin.


Mikael Palolalla on omallatunnollaan sisarukset, jotka haluavat takaisin omaan kotiin. Pois Venäjän rajalla sijaitsevasta laitosmaisesta ja ikävästä ammatillisesta perhekodista. He ovat kaikkien sellaisten aikuisten omallatunnolla, jotka eivät välitä.

Mikael Palolan johtamassa Saarikan perusturvaliikelaitosessa lymyävästä ongelmasta kirjoitti Helsingin Sanomat 30.8.2010. Se oli iso ja näyttävä lehtijuttu.

Ei kommentteja: