perjantaina, tammikuuta 14, 2011

Mikael Palolaa ei eduskuntaan


Olivia Munn for Peta. Kuvamanipulaatio.
Mikael Palola (Kok.) tavoittelee kansan edustajan paikkaa kevään vaaleissa Keski-Suomen vaalipiirissä.


Hänellä on  johdettavanaan kokonainen kuntien liikelaitos (perusturvaa hoitava Saarikka), mutta hän ei ole edes kuntayhtymän korkeimpana virkamiehenä osannut taistella ihmisten puolesta. Lestadiolaiselle Palolalle näyttää hyvin riittävän se, että ihminen nujertuu osaksi koneistoa.


Sellaista yhteiskuntaa minä en halua.


Palolalla olisi ollut harvinaiset hienot mahdollisuudet asettua puolustamaan pieniä lapsia, koko perhettä ja heidän laajaa lähipiiriään, joita Palolan sosiaalityöntekijät näyttävät syyttävän peräti kollektiivisesti. Uskonnollisuus (meikäläinen kristillisyys) kun on Palolan johtamassa Saarikassa asia, josta sosiaalityöntekijät ja heidän avustavat kunnan ja kuntayhtymän työntekijät saavat kehitellä äärimmäisiä kauhukuvia.

Todellisuuteen heidän ajatuskukkasillaan ja paperitiikereillään ei tarvitse olla minkäänlaista kytköstä.

Riittää, että paisuttelee ilman mitään näyttöä missään välivaiheessa. Niinpä Helsingin Sanomatkin julkaisi suuren lehtijutun tavallisen ihmisen ja lapsiperheen kurjasta asemasta kuntayhtymä Saarikassa (HS 30.8.2010).Brian Fair for Peta. Kuvamanipulaatio.
Virkamiesten edut ovat niin hyvin suojattuja suomalaisessa lainsäädännössä. Heillehän on olemassa ihan oma oikeuslaitoskin, hallinto-oikeus. Tiesitkö muuten, että kun kansalainen häviää juttunsa hallinto-oikeudessa, valittaa voi vain korkeimpaan hallinto-oikeuteen? Sen Mikael Palola tietää oikein hyvin. Koneisto on huolella rakennettu pikku virkamiestä varten.


Siksi vapaa maa ja sen itsenäiset ja yritteliäät kansalaiset tarvitsevat esimerkiksi kuntayhtymän keulaan johtajan, joka uskaltaa asettua kuntalaisen asemaan. Palola on esittänyt lähinnä vain sellaisia otteita, jotka kertovat kummallisesta kiltteydestä. Hän tottelee mieluummin erilaisten sosiaalirouvien mielitekoja kuin lähtee suoraselkäisesti taistelemaan vääryyttä ja kohtuuttomuuksia vastaan.

Mike Ness for Peta. Kuvamanipulaatio.

Minä hämmästelen sitä, kuinka huono pelisilmä ja strateginen taju Palolalla on. Hän ei ole tajunnut, kuinka suoran ja näyttävän tien sankaruuteen ja myönteiseen julkisuuteen olisi taannut se, että hän olisi uskaltanut ryhtyä johtamaan kuntayhtymänsä työntekijöitä. Eli tehdä sitä työtä, josta hänelle palkka maksetaan. Verovaroista.


Palola kokee aivan selvästi vertaisryhmäkseen ja tavoitteena olevaksi viiteryhmäkseen koneiston eli byrokraatit. Kansalaisyhteiskunta ei häntä kiinnosta; hän nöyrtyy ja kumartelee järjestelmän virkamiesten edessä. Hän on siksi pahinta mahdollista kansanedustajatyyppiä. Miksi hän oikeastaan on lähdössä kansanedustajaksi, koska hänellä näyttää olevan niin hauskaa omien byrokraattiensa kanssa?


Hän on.... no, hiukan pehmeä. Ihan väärissä asioissa.


Mikael Palolan ihanneyhteiskunta on tsaristinen suurruhtinaskunta, jossa virkamiehistön käsissä on kaikki valta. Mutta se aikakausi taisi mennä jo, jostain syystä.


Palola ei ole mikään poliitikko. Politiikkaa kun voi tehdä vain vapaassa ympäristössä, jossa virkamies on äänestävän ja sananvapauttaan käyttävän kansalaisen alamainen. Sitä byrokratian kuuliaisin takuumies, Mikael Palola, ei halua.

Onneksi Keski-Suomen lestadiolaisten äänet eivät yksin riitä häntä siivittämään eduskuntaan.

Ei kommentteja: