torstaina, tammikuuta 20, 2011

Raili Bäck-Kiianmaa hermostui

Pesäpuu ry:n toiminnanjohtaja Raili Bäck-Kiianmaa ehti jo tuntea itsensä hiukan hyljätyksi, kunnes tänään tuli pelastava uutinen: huostaanotettujen lasten perhehoidon lisääminen turvataan peräti laissa. Hänen ei tarvitse olla enää levoton sen vuoksi, että Suomessa alettaisiinkin kehittää vanhusten hoitoa.


Bäck-Kiianmaa ehti pelätä sitä, että hänen Pesäpuu ry:nsä ja siellä majailevat kehittämis- ja toimistopäällikkörouvat menettäisivät asemiaan sosiaalibisneksessä. Noita päällikkönimikkeellä olevia rouviahan on pelkästään Pesäpuu ry:ssä useampia tonneja ja aika monta kuutiota.


Pesäpuu ry kehittää lapsille manipulatiivisia kuulustelumenetelmiä, joihin vedoten kaikenkarvaiset sosiaalirouvat voivat kirjata lapsen sanomaksi kaikenlaista epämääräistä. Pesäpuu ry:n menetelmin sosiaalivalta kuulustelee kuntien lastensuojelun asiakkaina olevia lapsia. Lapset laitetaan menetelmien avulla kertomaan "todisteita" omia vanhempiaan ja perhettään vastaan.Niinpä näiden menetelmien avulla lapsi pääsee huostaanotetuksi nopeasti.Bäck-Kiianmaa sai huokaista tänään helpotuksesta. Rahaa vanhusten hoitoon joulukuussa jakanut RAY ei sittenkään onnistu tekemään Pesäpuu ry:lle ja muulle lastensuojelubisnekselle paljoa kiusaa. Tänään on varmistunut, että eduskunta saa käsiteltäväkseen peräti lakialoitteen huostaanotettujen lasten perhehoidon lisäämisestä.Bäck-Kiianmaa joutui jopa reagoimaan kirjoittamalla Keskisuomalaiseen, kun Aila Paloniemi (kesk.) oli ensin tehnyt vaalikampanjaansa vanhusten kustannuksella lehden yleisönosastossa. Paloniemi hehkutti sekavassa kirjoituksessaan, kuinka RAY on myöntänyt 700 000 euroa vanhusten hoidon kehittämiseen Paloniemen puheenjohtamalle Perhehoitoliitolle.

No, pitihän tuossa asetelmassa päästä myös Bäck-Kiianmaan ääneen. Hän kirjoitti mielipiteen, jossa hän pääsi muistuttamaan Paloniemelle, että Paloniemen kannattaa muistaa pysyä nöyrästi lastensuojelukoneistossa.


Kolmiodraama
Jyväskylässä!
Raili Bäck-Kiianmaa alkoi olla jo mustasukkainen vanhusten takia. Vanhukset melkein jo tunkivat väliin, rouvien hyviä bisneksiä sotkemaan.


Jyväskylän rouvarauhan vuoksi vanhukset kannattaa pitää syrjässä edelleenkin, sillä Pesäpuu ry ei ole kiinnostunut heistä. Emme ehkä koskaan näe Pesäpuu ry:n kehittämiä tietojen nyhtämismenetelmiä vaikkapa huonokuntoisille vanhuksille. Laitosvanhuksillahan ei ole isää ja äitiä, perhettä ja kotia, näitä yksityiselämän elementtejä, joita vastaan julkista koneistoa rakentava Pesäpuu ry voisi hienojen menetelmiensä avulla hyökätä.


Perhehoitoliitto ry:n puheenjohtaja Aila Paloniemi on erittäin tyytyväinen. Nyt hän voi ihan lakiin vedoten hyljätä vanhukset, jälleen kerran.

RAY:n myöntämä 700 000 euroa saattaa jäädä Perhehoitoliitolta jopa käyttämättä, vaikka liitolla onkin vanhusten hoidon kehittämiseen ihan oma kehittämispäällikkökin, Maria Kuukkanen. Perhehoidossa oli vielä viime vuonna vasta 70 vanhusta. Se on tosi vähän, kun nimenomaan perhehoidon on ajateltu olevan ratkaisu esimerkiksi omaishoitajien lomien järjestämisessä.

Mutta ei näitä sosiaalirouvia vanhukset innosta.


Perhehoitoliittoa eivät ole koskaan vanhukset oikeasti kiinnostaneet.
Menetelmät kun ovat kovin epätieteellisiä. Ne menestyksellisyys perustuu siihen, kuinka värikäs on kuulustelevan rouvan mielikuvitus.

Ei kommentteja: