tiistaina, tammikuuta 25, 2011

Tuija Åstedt hassuttelee

Helsingin Diakonissalaitoksen lapsi- ja perhetyön johtaja Tuija Åstedt on hämmästyttänyt ihmisiä stereotyyppisillä käsityksillään.

Omia ajatuksia ei tarvitse päässä olla, kun jo pääsee valtakunnan parhaille areenoille lausumaan näkökantojaan.

Riittää, kun on sosiaalirouva. Siinä asemassa on ihan sopivaa jaella poliittisesti värittyneitä huolilausuntoja, jotka ovat surkuhupaisia kritiikittömyydessään.


Miehet jättävät oikein mielellään tuon sisältöisen "edustamisen" eli asemaan liittyvän sosiaalihymistelyn naisille. Ymmärrän hyvin, miksi.


Åstedt lausui viime viikolla Yleisradion uutisissa, kuinka yhteiskunta ei tarjoa heikkolahjaisille nuorille mahdollisuutta päästä mukaan yhteiskuntaan. Hän lausui sen siinä yhteydessä, jossa hän tarkasteli huostaanotettuja lapsia.


Åstedtin käsityksistä voi tehdä johtopäätöksen, että onneksi meillä on kunnallinen lastensuojelu, joka pelastaa noita vähä-älyisiä lapsia pois kodeistaan! Lastensuojelu kun on toimissaan niin taitavaa, että se osaa luokitella lapset riittävän älykkäisiin ja tyhmiin. Lastensuojelu myös tietää, missä tuo raja kulkee.


Tuota en vielä tiennyt, että rodunjalostus on jo noin kirkkaasti lastensuojelun päämääränä, myös älykkyyttä tarkasteltaessa.En radiouutisen kuultuani ymmärtänyt, miksi radiotoimittaja oli valinnut juuri Diakonissalaitoksen Tuija Åstedtin haastateltavakseen. Hänellä ei tuntunut olevan uutiseen mitään sanottavaa. Mutta ehkä toimittaja lähti hänen jäljilleen siksi, että kyseinen sosiaalirouva oli äskettäin esiintynyt Helsingin Sanomien pääkirjoitussivulla, Vieraskynä-artikkelin kirjoittajana. Sekin oli stereotyyppisiä ajatuksia monistava nollakirjoitus. 


Ei Tuija Åstedtia enää, ainakaan vähään aikaan, kiitos. Hän on ihan hukassa.

Ei kommentteja: