keskiviikkona, maaliskuuta 21, 2012

Merikratos Oy:n tanttaprikaati

Turkulainen Merikratos Oy on vahvistanut sosiaalitanttojen prikaatiaan

Isänmaalliseen palvelukseen astuivat viime vuonna muun muassa juristi Mirjam Araneva ja sosiaalityöntekijä Kaisi Peltoniemi, jonka asemapaikka on Rovaniemi.


Peltoniemi on työskennellyt Pelastakaa Lapset ry:ssä ja Tornion kaupungissa.

Araneva ja Peltoniemi ovat pätevöityneet lastensuojelun eduntavalvojan työhön RAY:n lahjoittamilla rahoilla – ja Merikratos Oy on kiirehtinyt poimimaan nämä kypsät hedelmät.

Merikratos Oy on rakentamassa koko Suomen kattavaa sosiaalibisnestä, Suomen jokaiseen kuntaan. Se odottaa kieli pitkällä, milloin kunnat toteavat etteivät halua enää vetää perässään sosiaalisektoriaan. 

Merikratos Oy unelmoi mahtavasta kasvusta, jonka veronmaksajat rahoittavat. Kokonaan.

Pelastakaa Lapset ry on kehittämishankkeessaan ajanut edunvalvojia lastensuojeluun. Lapsen edunvalvoja edustaisi lasta, eikä vanhempia ei enää tarvittaisi. 

Pelastakaa Lapset ry koetti saada oikeusministeriön innostumaan lain muuttamiseen siten, että edunvalvojien käyttöä lisättäisiin. Oikeusministeriö ei suostunut. (Oikeusministeriön vastaus 2.9.2011) Pelastakaa Lapset ry:n tantat saivat tyrmäyksen. Se on herättänyt  vahingoniloa. Oikeusministeriön mukaan vanhemmat vastaavat Suomessa lapsistaan ja puhuvat itse lastensa puolesta. Siihen väliin ei tarvita tanttoja.

Original picture: Peta.org
Pelastakaa Lapset ry koettaa tuoda samaa mallia, joka on jo käytössä Iso-Britanniassa. Siellä isät ja äidit siivotaan pois lasten elämästä edunvalvojan avulla. Edunvalvoja astuu äidin ja isän paikalle, kun lapsesta tulee lastensuojelun asiakas. Lastensuojelun sosiaalitantat tavoittelevat sitä, että perhe revitään kahteen eri vastakkaiseen leiriin. 

Mirjam Aranevaa moni kertoo pelkäävänsä. Araneva on ollut hallinto-oikeuden käsittelyissä runttaamassa perheitä, kun lapsia on pyydystetty huostaan. Ihmisiä on hämmästyttänyt se, että Araneva on ruoskinut heitä Pelastakaa Lapset ry:n juristina. Se on mullistanut tietämättömien asenteen järjestöä kohtaan. 

Merikratos Oy olisi innoissaan, jos edunvalvoja tunkeutuisivat edustamaan lasta, kun lapsen asioita käsitellään hallintobyrokratiassa. Se olisi omiaan lisäämään lasten huostaanottoja. Yritys palkkasi Kaisi Peltoniemen Rovaniemelle nimenomaan edunvalvontaa kehittämään.

Kyse ei ole siis lasten edunvalvonnasta, vaan lastensuojelun edunvalvonnasta.

Original picture: Peta.org
Pelastakaa Lapset ry olisi halunnut lisätä edunvalvojien avulla myös avoimia adoptioita. Avoimessa adoptiossa huostaanotettu lapsi siirretään loppuelämäkseen uuteen perheeseen. Oikeasta isästä ja äidistä jää muistoksi vain tieto siitä, että he ovat jossain olemassa. 

Edunvalvoja suoristaisi mutkia, joita lasten rosvoamisessa perheistä ja kodeista vielä on. (Mutta tätä Pelastakaa Lapset ry ei myönnä ääneen.) Lapsen edunvalvoja puhuisi sen puolesta, että tämän lapsen etu on tulla adoptoiduksi. Lapsen oman perheen syrjäyttäminen olisi näin helppoa. Koneiston muuri olisi suomalaisia perheitä vastaan olisi aukoton. 

Ei ihme, ettei oikeusministeriö pitänyt sosiaalitanttojen intoilusta edunvalvojien käytön lisäämiseksi.