perjantaina, lokakuuta 26, 2012

Pelastakaa lapset ry iski heti

Pelastakaa lapset ry käyttää heti tilaisuuden hyväksi. Kun kahdeksanvuotiaan Eerikan surma oli käräjäoikeudessa elo-syyskuun vaihteessa, käynnisti järjestö jälleen oman kampanjointinsa, jossa se vaatii edunvalvojien käyttöä lastensuojelussa. 

Pelastakaa lapset on vuosien ajan koettanut saada lastensuojelun asiakkaina oleville lapsille edunvalvojia. He sulkevat vanhempien suut, sillä edunvalvoja alkaa puhua lapsen puolesta. RAY on kaatoi rahaa hankkeeseen useita vuosia. Projektin tuloksena oli, että niin oikeusministeriö että sosiaali- ja terveysministeriökin totesivat, ettei lastensuojelussa tarvita lisää edunvalvojia. (2.9.2011, OM 6/42/2011) Hyvä.

"Edunvalvojia tulisi käyttää lastensuojelussa enemmän. Edustaessaan lasta he kuulevat häntä ja auttavat tuomaan esille lapsen oman näkemyksen ja mielipiteen." 

Niin. Pelastakaa lapset uskottelee, että edunvalvoja olisi yhtäkkiä huomioinut lapsen. Koneisto jätti hänet täysin tietoisesti huomioimatta. Se ei ollut vahinko, että Eerikan kärsimykset jäivät pimentoon. Se oli tarkoituksellista.

Lasta ei kukaan nähnyt, ei kuullut, vaikka hän oli viimeisenkin elinvuotensa kymmenien eri viranomaisten ympäröimänä. Hän oli pelkästään jo lastensuojelulaitoksessa, Helsingin kaupungin Meripihassa, 24/7 sellaisten aikuisten ympäröimänä, jotka saavat ihan palkkaakin lasten hoitamisesta.