perjantaina, lokakuuta 19, 2012

Perusturvajohtaja Askolaan

Askolan kunta hakee uutta perusturvajohtajaa

Aiemmin kuluneena kesänä, äitienpäivän tapahtumien jälkeen, Askola etsi sosiaalityöntekijää lastensuojeluun, ja peräti vakinaiseen virkaan. 

Askolan kunta on nähnyt vaivaa, että perusturvajohtajaa ei liitettäisi julkisuudessa kahdeksanvuotiaan Eerikan surmaan. Kunnan hallintopäällikkö soittelee lehtien toimituksiin ja pyytää vaikenemaan. 

Kummasti näyttävät suostuneen. 

Lapsen surmanneet isä ja äitipuoli olivat käräjäoikeudessa syyskuun alussa. Isoisä oli todistajana ja kertoi, että Eerikan isä oli ollut lauantaipäivän äitinsä, perusturvajohtajan, luona. Sunnuntaita vasten yöllä lapsi kuoli.

Poliisi on aloittanut tutkinnan, ovatko lastensuojelun viranomaiset syyllistyneet virkavirheeseen. 

Veikkaan, että yksittäisen virkamiehen asema on Suomessa niin hyvin suojattu, että virkavirheestä ei päästä syyttämään, vaikka julkishallinnon lopputuloksena on pienen lapsen ruumis. 

Kerroin edellisessä kirjoituksessani siitä, kuinka Askolan kunta koettaa säädellä julkisuutta perusturvajohtajansa ympärillä. Niinpä tämä nyt julkaisemani teksti poistettiin nopeasti Uuden Suomen blogista – vaikka tämä kirjoitukseni on itse asiassa vain toteava. Pliisu siis. 

Suomessa ei saa puhua siitä, että Askolan kunta etsii uutta perusturvajohtajaa.