maanantaina, lokakuuta 15, 2012

Väärin sammutettu

Lenkkipolun varrelta eilen sunnuntaina 14.10.2012.

Venäjä arvostelee Suomen lastensuojelua – ja laajemmin tarkasteltuna suomalaisten suhtautumista ainakin äiteihin ja lapsiin ja perheisiinkin. 

Suomalaisten sydämettömyys Venäjän arvostelun edessä hämmästyttää minua. 

Suomalaiset ovat lähteneet ainoastaan pohtimaan vastapuolen motiiveja, eivätkä ole tarttuneet itse väitteisiin. Suomen viranomaiset ja heidän kiltti sylikoiransa, media, tuuttaavat joka päivä sanomaa, jonka mukaan Venäjän motiivit ovat väärät.

Minua kiinnostaa, miksi Suomen hallintokoneisto ei ole keskustellut hurjistuneiden venäläisten kanssa? Keskustelua käynnisteltiin vasta muutama päivä sitten. Uskoisin, että perusturvaministerin antama selvitys meidän järjestelmästämme jätti venäläiset yhä epätietoisiksi.

Viikonvaihteen Ilta-Sanomissa oli innostava paketti dosentti Johan Bäckmanin esiintymisistä venäläisessä mediassa. Kirjoittanen siitä myöhemmin.

Bäckman on hyödyllinen intoilija – hän osuu suureksi osaksi oikeaan.

Ja uskoisin, että ei tee sitä edes vahingossa. Hän näyttää jonkin verran perehtyneen lastensuojelun käytäntöihin.

Aivan varmaa on, että hän on saanut venäläiskohtaloihin perehtymällä enemmän ja oikeampaa tietoa lastensuojelun toiminnasta kuin hänen arvostelijoillaan on.

Kiitos ihmisille, jotka olette soittaneet minulle ja kannustaneet jatkamaan blogin kirjoittamista. Pahoittelen jälleen pitkäksi venähtänyttä kirjoitustaukoa.