keskiviikkona, huhtikuuta 15, 2015

Kaisa-Maria Rantajärvi inhoaa avointa yhteiskuntaa

Kaisa-Maria Rantajärvi, Rovaniemen lastensuojelun johtava sosiaalityöntekijä, on jättänyt hakemuksen hallinto-oikeuteen. Rantajärvi hakee lapselle ns. tutkimuslupaa, joka tarkoittaa kuukausien laitosjaksoa Lapin keskussairaalan lastenpsykiatrisella poliklinikalla.

Ilmeisesti kesät ovat lastenpsykiatrisella hiljaisia, joten aktiivista asiakashankintaa pitää tehdä. 

Rantajärvi on ennenkin tehnyt saumatonta yhteistyötä LKS:n lastenpsykiatri Eeva-Riitta Kokkosen kanssa. Kokkonen tietää kenen puoleen kääntyä. Rouvaverkosto pelaa. 

Rantajärvi on jättänyt hakemuksen jo 2.4.2015. Sosiaalityöntekijä, lapsen oma sossu, Tarja Väänänen ei hoksinut kertoa asiasta lapsen äidille.


 photo Kaisa-Maria Rantajarvi huostaanotto.jpg
Kaisa-Maria Rantajärvi kertoo hallinto-oikeudelle, miksi lapsi pitää ottaa huostaan. Äidillä on väärät mielipiteet.

Rantajärven ja Väänäsen rustaama hakemus on villiä kamaa, kuten hallinto-oikeuteen toimitettujen lastensuojeluasioiden kuuluukin olla. Alalle on syntynyt normi, että hallinto-oikeuden tuomareille tarjotaan reikäpäisiä kirjauksia, jollaisia ei löydy muualta julkishallinnosta kuin lastensuojelusta. 

Tosin kirjoitustyyli ja diskurssi on levinnyt nyt myös peruskouluun - mutta tätähän on osattu odottaakin.

Lapsen äidillä on äärimmäisen negatiivinen käsitys lastensuojelusta.

So? Tässä ei ole määritelty, että millainen sen käsityksen pitäisi olla. Positiivinen? Vai äärimmäisen positiivinen? Vai mikä?

Hän kirjoittaa aktiivisesti sosiaalisessa mediassa lastensuojelun motiiveista ja tarkoitusperistä.

Niin. No, mitäs tuohon nyt sanoisi. Mistä sitten pitäisi kirjoittaa? Lastensuojelun saavutuksista, niistä satunnaisista pikku onnistumisistako? Verovaroin ja muilla julkisilla varoilla (kuten RAY) vahvasti tuettu ja kannateltu lastensuojelun koneisto onnistuu kyllä ihan itse pitämään huolen siitä, että se saa äänensä kuuluviin.


Äiti on hyvin kriittinen [...]

Anteeksiko sitä pitäisi pyydellä? Pitäisikö minun olla Kaisa-Maria Rantajärven mielestä hyväuskoinen? Vai mikä olisi niinku kiva, Kaisa-Maria?


Äiti äänitallentaa kaikki keskustelut.

No tässä minun puolellani on jopa laki. Kuntalainen saa äänittää kaikki keskustelut. Keskustelujen sisältämää tietoa ei ole mitään järkeä päästää pois käsistään. 

Kaisa-Maria Rantajärvikin käyttää keskustelujen antamia tietoja omien viranomaispäätöstensä pohjana. Tai siis prosessi on se, että sosiaalityöntekijät TULKITSEVAT näitä keskusteluja miten tahtovat. Tällainen on alalle vakiintunut tapa. 

Äänittäminen nimenomaan lastensuojelussa on siksi tärkeää.

 photo Kaisa-Maria Rantajarvi.jpg
Kaisa-Maria Rantajärvi löysi liekanarunsa päähän saalista. Asiakashankintaa on tehtävä, koska laitokset vinkuvat asiakkaita.

Äiti ei päästä viranomaisia kotiinsa. 

No kuka hullu päästäisi? Ei kai suomalaiset ihan idiootteja ole? Päästääkö joku?1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Kaisa Ruokamo! Tarvitsin itse vain yhden kokemuksen lastensuojelusta ja aiemmin hyvä käsitykseni muuttui äärimmäisen negatiiviseksi. Kiitos teille aktiiveille, jotka tuotte esiin lastensuojelun mielivaltaista ja lainvastaista toimintaa. Ehkä joskus sitä kautta saadaan muutos aikaan. Tavallinen suomalainen ei ilman omakohtaisia kokemuksia voi kuvitellakaan miten lastensuojelu pahimmillaan voi toimia.