perjantaina, huhtikuuta 10, 2015

Sairaus kiihottaa korppikotkia

Hanne-Mari Seppälä ei ole ollut työpaikalla viime viikkoina. Sijainen hoitaa.
Hanne-Mari Seppälä sai jostain päähänsä tehdä lastensuojeluilmoituksen syöpäsairaasta äidistä. Mistä se idea tuli, se on helppo jäljittää. Lapin keskussairaalan sosiaalityöntekijä Hanne-Mari Seppälä teki tilaustyön.Seppälä kirjoitti lastensuojeluilmoituksen komeasti koko syöpäpoliklinikan nimissä. Se oli läpinäkyvä yritys huijata. Seppälä oli saanut yhteistyökumppanikseen jonkun hyväuskoisen hoitajan, joka ei ole ollut syöpäsairaan äidin hoitaja. 

Kyseinen sairaanhoitaja ei tunne äitiä, josta hän ilmoituksen teki, eikä varsinkaan lasta, jota ilmoituksella suojellaan. 

Hoitaja oli lopulta hyvin vähän kiinnostunut lapsesta. Hän ei halunnut tietää, onko huoleen ollut oikeasti aihetta.

Lapin keskussairaalan syöpäpoliklinikan hoitajaa ei kiinnosta tietää onko hänen huolelleen perusteita.


Älypääkaksikko ei tiennyt edes lapsen etunimeä.Erikoista on, että lastensuojeluilmoitus oli merkitty salaiseksi. Siitä ei ollut tarkoitus kertoa äidille mitään. Onko joku joskus edes kuullut lastensuojeluilmoituksesta, joka salataan?

Laitonta taas on se, että myös ilmoituksen tehneen sairaanhoitajan nimi on salattu. Viranomaisen on aina kerrottava nimensä. Sosiaalityöntekijä Hanne-Mari Seppälän nimi ei riitä.
Kaikkia on hämmästyttänyt se, että Seppälä ei ole syöpäpoliklinikan oma sosiaalityöntekijä. Hän on oikeasti sossuna kirurgisella ja naistentaudeissa ja synnytyksissä. Syöpäpoliklinikalla on kaksi omaa sosiaalityöntekijää, joista varmasti ainakin toinen on tavattavissa ja työpaikalla, jos toinen on lomalla tai sairaana. 

Hämmentävää.Äiti ei ole koskaan tavannut Hanne-Mari Seppälää. Sen sijaan äiti on kyllä tavannut Rovaniemen kaupungin lastensuojelun johtajan Kaisa-Maria Rantajärven. Äiti hankki Rantajärvelle vakavan huomautuksen eduskunnan apulaisoikeusasiamies Maija Sakslinilta vuonna 2012. Rovaniemi pääsi huomautuksen vuoksi uutisaiheeksi valtakunnan mediassa. 

Rantajärvi toivoo samaa näköjään tälläkin kertaa. Hän on nyt retkellä, jossa henkilökohtaiset intohimot ja halut vievät häntä. Siihen hän käyttää palkallista työaikaa. 

Lastensuojelun hallinnonalalla ei näköjään ole mikään hoppu suojella paikkakunnan lapsia, vaan puuhata ihan omia juttuja, mistä keski-ikäinen sosiaalirouva saa virikettä elämään.Ilmoituksen syöpäsairas äiti olen minä. Olen keskustellut paljon eri ihmisten kanssa tästä lastensuojeluilmoituksesta. 

Heti, kun olin saanut ilmoituksen vihdoinkin luettavakseni, soitin syöpäpoliklinikkaa johtavalle syöpälääkärille eli onkologille. Kuulin, kun pomppasi yllätyksen takia tuolistaan (puhutaan myös ns. paskahalvauksesta). Hän ei ollut kuullut mitään tästä hankkeesta. Hän olisi välittömästi soittanut ilmoituksen allekirjoittaneelle Hanne-Mari Seppälälle. Kerroin, että Seppälä ei ole ollut työssä, on sairauslomalla, jonka pitäisi päättyä ensi maanantaina. No, ei päättynyt. 

Seppälä on samalla sairauslomalla edelleen. En ole voinut kuulla ja puhuttaa häntä lainkaan. Vielä.Ilmoitustekstissä viitataan juhlallisesti syöpälääkäriin. Totuus on, että onkologi sanoi poistattavansa tekstistä viittaukset häneen. 

Ilmoitus antaa ymmärtää, että koko hoitohenkilökunta olisi tekstin takana. - Alhainen manipulointiyritys. Tiedän mainita nimeltä muutaman hoitajan, jotka eivät ole tienneet tästä ilmoitusprojektista mitään.

Ja kyse on sentään tiiviistä työyhteisöstä. Työaikakin on kaikilla on sama. Syöpäpoliklinikka on avoinna vain arkisin virka-aikaan.

*   *   *   *   *   *   *   *   *

Lapin Kansa kertoi tapauksestani pitkänäperjantaina. Koko sivun kokoinen lehtijuttu aiheutti mylläkän internetissä, se keräsi historiallisen paljon kommentteja Lapin Kansan verkkosivuilla. Aihepiiri selvästi kiinnostaa ihmisiä. (Tässä vinkki toimituksille.) Jutun kirjoitti toimittaja Maria Syvälä.


Jatkan tästä aiheesta myös tuoreemmassa kirjoituksessani (11.4.2015).