tiistaina, huhtikuuta 14, 2015

Taru Korpi - se on 93 prosenttia!

En ehkä koskaan ole kuullut näin typerää neuvoa. 

Taru Korpi ei näköjään tiedä lastensuojelun hallinnonalan perusasioita, vaikka hän on sosiaalityöntekijä Rovaniemen lastensuojelussa. Kokematon ja yli-innokas. Huono yhdistelmä.

Korpi lausui, että isien ja äitien kannattaa käydä asiansa kanssa reissu hallinto-oikeudessa, jos he haluavat oikeutta. 

Pahemmin hän ei voisi olla enää väärässä. Hallinto-oikeudet päättävät huostaanotoissa säännönmukaisesti sen mukaan, mitä kunnan pikku viranhaltija on keksinyt hakea. Kuntien sosiaalityöntekijät voittavat 93 prosenttia tapauksista. Tämä on täysin suhteetonta. Ei voi puhua oikeuslaitoksesta. 

No, sellainen hallinto-"oikeus" ei tosiaan olekaan - se on kumileimasin viranomaisten päätöksille.

Lisäksi, kun lapsi joutuu huostaanotetuksi, hänellä ei ole juuri toivoa vapautua sieltä. Vuosittain vain alle seitsemän prosenttia huostaanotoista puretaan, vaikka laki edellyttää sossuilta aktiivisia toimia perheen jälleenyhdistämiseksi.Taru Korpi Rovaniemi photo Taru Korpi.jpg
Taru Korpi neuvoi juuri äsken, että vanhempien kannattaa mennä luottavaisina hallinto-oikeuteen.Korven ääliömäinen väite jäi soimaan päähäni. Minun oli pakko soittaa hänelle seuraavana päivänä. Muijahan on totaalisesti pihalla.

Painotin, että älä koskaan, ikinä, suosittele yhdellekään (tietämättömälle) rovaniemeläiselle lapsiperheelle, että menkää vain rohkeasti mukaan hallinto-oikeusprosessiin ja hakekaa sieltä oikeusturvaa. Tuollainen suositus on yleensä perheelle yksinkertaisesti vain tuhoisa. Hallinto-oikeus tuottaa harvoin muunlaisia päätöksiä. Ja tämä on tilastollista numerotietoa.

Mutta tällaista kaunisteltua soopaa sosiaalikoneisto syöttää jatkuvasti. Monille suomalaisille perheille on käynyt tosi huonosti tällaisen viheliäisen virheellisen propagandan keskellä.

4 kommenttia:

Mika Bergström kirjoitti...

Tiedän kokemuksesta Kaisa, että HAO toimii juuri niin kuin kirjoitit. Todistustaakka kääntyy vanhemmille ja kaikkea sanomaasi voidaan käyttää teitä vastaan todisteena!

Kaisa Ruokamo kirjoitti...

Mika, totta tosiaan. Koska todistustaakka on käänteinen, toisinpäin kuin käräjäoikeudessa, sosiaalityöntekijät ja heidän apurinsa voivat suoltaa oikeuden tuomarille mitä tahansa. Vääristellyt ja vinksahtaneet väitteet taitavat olla ihan perustietoa hallinto-oikeuskäsittelyssä.

Liikkuukohan siellä ollenkaan sellaista objektiivisuuteen pyrkivää tietoa ja havaintoja, joita käytetään kaikkialla muualla, hallinto-oikeuksien ulkopuolella...

Mika kirjoitti...

Luulen, että joku päivä Suomea huomautetaan EU:n tasolla näistä lapsikysymysten ja oikeuksien epäkohdista.
Vakavampi pohdittava asia huomautusta odotellessa on se, että milloin ensimmäinen viranhaltija joutuu vakavan pahoinpitelyn tai jopa henkirikoksen uhriksi, jossa tekijä on nurkkaan ajettu ja oikeuttaan loukattu vanhempi? Pelkkien tilastojen valossa se päivä koittaa, kaisaruokamoja on jo niin monta.

Anonyymi kirjoitti...

Rovaniemellä on siis jokin yhteistoiminta sen aisaparin kanssa. Vaikuttaa että ei ihan lakia noudateta. Miten tälläisten annetaan olla edes viroissa.