torstaina, huhtikuuta 16, 2015

Unto Matinlompolo - propagandaa!

 photo Unto Matinlompolo konsultti.jpg
Unto Matinlompolo moittii päivälehtiä negatiivisuudesta. Hän saa haukkua perheitä ja lapsia näin isossa jutussa.

Unto Matinlompolo kertoo, että hänellä on sosiaalityöstä 35 vuoden kokemus. Kokemus ei näköjään tuo viisautta eikä näkymystä. 

Matinlompolo kuvailee lastensuojelun ongelmia kuin loukkaantunut hienohelma, joka on järkyttynyt siitä että lastensuojelun ongelmia nostetaan esiin. Hallinnonalan vakavista oikeusturvaongelmista pitäisi vaieta.

Matinlompolo on pahasti väärässä, kun hän väittää heti kirjoituksen (LK 14.4.2015) aluksi, että tiedotusvälineet uutisoivat lastensuojelusta vain negatiivisesti.  
Kuntien lastensuojelu ja sen kolmannen sektorin armeija on mahtava vaikuttaja.

Virallinen ääni pääsee varmasti julkisessa keskustelussa aina esiin. 

Alan voimaa kuvaa esimerkiksi se, että Suomen suurimmat, vanhimmat ja kuuluisimmat järjestöt ovat usein lastensuojelujärjestöjä (Pelastakaa Lapset, Mannerheimin lastensuojeluliitto, Ensi- ja turvakotien liitto).

Alalla liikkuu vuosittain miljardeja. Pelkästään sijaishuollossa (lastenkotibisneksessä) pyörii joka ainoa vuosi suomalaisten veronmaksajien rahoja ainakin 600-700 miljoonaa euroa.

Entä sitten suomalaiset lapsiperheet, jotka ovat saaneet luokattoman huonoa kohtelua lastensuojelussa? Moni perheistä on hakeutunut palvelun pariin itse, mutta pettymys on ollut murskaava. Onko suomalaisilla perheillä sellaisia kymmeniä eri äänitorvia kuin on lastensuojelukoneistolla? - Ei ole.

Rovaniemeläinen Matinlompolo on niin omahyväinen, sokea ja alan propagandan kyllästämä, että hän ahdistelee väitteillään mieluummin suomalaisia perheitä kuin tarkastelisi että mikä alalla on vialla. Mutta tämähän on niin tuttua. Lastensuojelun hallintokulttuuuri suomalaisissa kunnissa on yhä mätä, eikä korjausliikettä ole luvassakaan. Noita matinlompoloita kun riittää. photo Unto Matinlompolo jahdissa.jpg
Unto Matinlompolo puolustaa sosiaalityöntekijöiden metsästyslupia. Eikä sillä virallisella luvallakaan ole niin väliä.

Unto Matinlompolon yleisönosaston kirjoitus vilisee perusteettomia väitteitä.

Tämä on lastensuojelun ongelma yleisemminkin.

Alalla suolletaan niin "tieteellisiä" kirjoituksia kuin juorahtavia asiakaskirjauksia siten, että tekstin pitää näyttää halutulta. Eli kun sossu ryhtyy työhön, hän tietää jo lopputuloksen ja siihen kiivaasti pyritään. Tällaista on sosiaalityössä tutkiminen ja perheiden elämään perehtyminen. Erittäin kyseenalaista.

Tätä "tutkimus-" ja kirjoitusotetta kutsutaan fabrikoinniksi. Voidaan puhua satuilusta. Löydetään juuri se mitä halutaan, joka on jo ennalta asetettu asenteellisesti tavoitteeksi.

Esimerkiksi asiakkaastaan havaintoja ja kuulopuheita ylös kirjaava sosiaalityöntekijä kirjoittaa siten, että hän tietää millainen lopputuloksen pitää olla. Hän kirjoittaa asiakkaasta tarinan, joka sitten sopii tähän valmiiseen asenteelliseen kehykseen.

Unto Matinlompolo syyttää lehdistöä sosiaalipornon tarjoilemisesta. 

Hah! Lukekaapa asiakaspapereita, 

joita sosiaalityöntekijät ovat kirjoittaneet aivan tavallisista suomalaisista perheistä ja lapsista.

Mutta se on kiva havaita Matinlompolon kirjoituksesta, että kaikenkarvaiset sosiaalirouvat nukkuvat huonosti, koska suomalaiset ovat valmiita puhumaan kokemuksistaan.LISÄÄ AIHEESTA:


Unto Matinlompolo YouTubessa (Lappilainen elämäntapa ja sen hyvinvointivaikutukset).

Hampaankolooni jäi sen verran, että kirjoitin Matinlompolosta vielä toisenkin tekstin Unto Matinlompolo - taidat jujuttaa?

Voit kommentoida juttua, kun klikkaat kirjoituksen auki otsikosta (Unto Matinlompolo - propagandaa!). Löydät jutun lopusta linkin "Lähetä kommentti". Klikkaa sitä.Ei kommentteja: