perjantaina, huhtikuuta 17, 2015

Unto Matinlompolo - taidat jujuttaa?

Unto Matinlompolon mielipide Lapin Kansan (14.4.2015) yleisönosastossa hämmästyttää. Kirjoitin tästä puheenvuorosta jo eilen. 

Poimin tekstistä vielä erään omituisen yksityiskohdan.

 photo Unto Matinlompolo spekuloi.jpg
Unto Matinlompolo turvautuu alhaiseen spekulointiin. Jostain syystä hän ei pysty nostamaan esiin tanttojen saavutuksia.

Sosiaalityöntekijä, konsultti Unto Matinlompololla on lopulta lastensuojelun puolustukseksi niin vähän perusteita, että hän turvautuu värittyneeseen ja leimaavaan spekulointiin. Esimerkiksi yksinhuoltajaäidit kiittävät tuosta sävellyksestä - yksinhuoltajiahan hän siinä oikeasti haluaa syyttää.

Matinlompolo kirjoittaa:

"Kuvaamassani tapauksessa oli myös äidin etu että toimenpiteen perusteet eivät tulleet julkisiksi."

Väite on mielestäni hyvin kummallinen. Matinlompolo on unohtanut, kuinka lastensuojelun sosiaalityöntekijät käyttävät työpäivänsä nimenomaan kaikenlaisen kirjallisen materiaalin tuottamiseen asiakkaistaan.

Kun lapsiperhe kertoo julkisesti saamastaan kieroutuneesta kohtelusta ja vinksahtaneesta kunnallisesta palvelusta, perhe pystyy esittämään väitteidensä tueksi kirjallisia todisteita. Koneiston eri osaset tuottavat kirjauksia, mutta kaikki sosiaalityöntekijöiden tekemät päätökset löytyvät kirjallisesti, perusteluineen. Tärkeää on lukea myös se taustamateriaali, jota sossut rustaavat muistiinpanoikseen.

Nimenomaan lastensuojelun aiheuttamiin ongelmiin voi perehtyä kirjallisen todistusaineiston avulla. Tätä ei suomalainen media vielä tajua. Harvoin haastateltava voi esittää viranomaisten tuottamia dokumentteja, jotka ovat yhtä kuvaavia ja paljastavia.

Sen sijaan kaikki koneiston pikku juoksupojat, erilaiset matinlompolot, eivät pysty esittämään väitteidensä tueksi mitään todisteita. Niinpä suomalaiset, teidän yksinkertaisesti kuuluu palvoa viranomaisia, eikä heidän päätöksiään sovi epäillä!


Tässä mielenkiintoinen kirjoitus (21.4.2015): Lokakuun liikkeen avoin kirje Unto Matinlompololle.

Ei kommentteja: